Superliga-oprykker med millionunderskud: Tvinges til at sælge

FC Vestsjælland har fået en godkendt start på tilværelsen som Superliga-klub. Ved vinterpausen er Slagelse-klubben placeret lige over nedrykningsstregen.

Oprykningen til landets bedste række var dog dyr, viser klubbens seneste årsregnskab.

Regnskabsåret 2012/2013 bød således på et underskud på knap tre millioner kroner. Reelt er underskuddet på over 5,5 millioner kroner, men de 2,6 millioner kroner er bogført som udskudt skat, skriver Sjællandske. Underskuddet gør, at oprykkerne kan blive tvunget til at sælge spillere.

- Underskuddet er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Det var indtægterne på sponsorsiden, der haltede. Men det er tvingende nødvendigt at sælge én til to spillere i en superligaklub. Det kræver det. Og det forventer jeg også, at vi gør i næste transfervindue, siger FC Vestsjællands direktør, Gert Hansen, til Sjællandske.

FC Vestsjællands ejerkreds består af rigmændene Kurt Andersen og Bernd Griese samt indiske Anglian Holding, som ifølge Sjællandske samlet har indskudt cirka 7, 3 millioner kroner i kapital. Penge som har været nødvendige for at opretholde en kapital, der gør, at FC Vestsjælland bevarer retten til at skrive kontrakter.

-Det er de tre, der har stået bag kapitaltilførslerne de sidste år. Og det er også derfor, vi håber at kunne sælge spillere. Det er simpelthen et krav i en superligaklub, siger Gert Hansen og tilføjer, at der allerede er kommet henvendelser på et par af spillerne.

Læs også: