KØB PLUS!

Stuttgart jagter Lyngby-komet

Lyngby-talentet Yussuf Poulsen kan blive næste unge spiller i udlandet

Han er kun 18 år og går stadig i gymnasiet, men Yussuf Poulsen kan blive den næste i rækken af unge spillere, der forlader Danmark for en udlandskarriere.

Sporten.dk erfarer, at Stuttgart har fulgt Lyngby-angriberen gennem længere tid, men Bundesliga-klubben er i første omgang blevet afvist.

- Jeg ved, at Stuttgart har fulgt mig i et stykke tid. Jeg snakkede også med dem i sommer, men det blev lagt lidt på køl, da sæsonen startede op igen. På det tidspunkt prioriterede jeg min skole højere. Jeg er først færdig med gymnasiet til sommer, siger Poulsen til sporten.dk.

Med syv sæsonscoringer for Lyngby og ikke mindst sine fem scoringer i U19-landsholdets tre EM-kvalifikationskampe på Cypern for nylig er Yussuf Poulsen blevet et hot navn for de udenlandske klubber.

Men den hurtige højrekant tager det foreløbigt med ro.

- Jeg vil gerne forfølge fodbolddrømmen og håber at komme ud at spille i udlandet, hvis min udvikling rækker til det. Lige nu får jeg masser af spilletid i Lyngby og vil gerne udvikle mig yderligere her, siger han.

Lyngbys manager, Niels Frederiksen, vil gerne beholde Poulsen, men erkender, at tilbuddet kan blive så stort, at man må lade ham gå.

- Jeg tror, at mulighederne for at beholde ham på den korte bane er gode. Yussuf er ikke en spiller, vi har tænkt os at sælge lige nu, med mindre der kommer et meget stort beløb. Men det er klart, at hvis han fortsætter sin udvikling, skal han ud at prøve noget, der er større, siger Frederiksen og fortæller om den unge spilleres kompetencer:

- Han har som angriber en speciel kombination af at være stor og stærk og så lynende hurtig. Når man snakker angribere, taler man ofte om den store, stærke eller den lille, hurtige. Yussuf har begge ting i sig, og så har han en fantastisk energi. Han er uortodoks bygget, hvilket gør det svært at komme ind på kroppen af ham, siger Frederiksen om den 193 cm høje angriber.

Yussuf Poulsen, der kom til Lyngby fra Skjold for tre år siden, er tilfreds med sin udvikling og vil ikke udelukke, at han forlader Lyngby, inden kontrakten udløber om to år.

- Jeg har stadig to år tilbage, og planen lige nu er, at jeg bliver. Om jeg fuldfører hele kontrakten er for tidligt at sige. Lige nu vil jeg gerne gøre skolen færdig, og så får jeg jo masser af spilletid i Lyngby, hvor jeg stadig kan udvikle mig.

Læs også: