____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Da Allan Hansen forlod posten som DBU-formand d. 1. marts 2014, skete det med et gyldent håndtryk som tak for lang og tro tjeneste. Men ikke alt gik efter bogen.

Politiken kan torsdag fortælle, at det var i strid med DBUs egne love, at bestyrelsen i starten af året overførte 1,5 millioner kroner i pension med 12 års tilbagevirkende kraft. Vel at mærke uden at cleare det med forbundets øverste organ, repræsentantskabet.

- Et repræsentantskab kan godt vedtage at gøre en bestyrelse ansvarsfri for lodne bagudrettede beslutninger, men det kræver, at repræsentantskabet helt klart ved, at det er det, den gør. Og det lyder ikke til, at det er tilfældet her, siger advokat og rådgiver i foreningsret Jens Ottosen-Støtt, der har gennemgået DBU’s love. En kritik, der bakkes op af juraprofessor ved Aarhus Universitet, Ole Hasselbalch.

Ifølge Politiken blev detaljerne om de 1,5 millioner kroner i pension og oplysningen om de 12 års tilbagevirkende kraft ikke nævnt i regnskabet, hvorfor repræsentantskabet altså ikke blev specifikt involveret.

Det møder kritik fra den afgåede DBU-generalsekretær Jim Stjerne Hansen, der ved årsskiftet trådte tilbage efter næsten 26 år på posten. Han advarede allerede i efteråret 2013 bestyrelsen om at tildele pengene, efter et revisionsfirma havde været med til at vurdere, at det var i strid med DBUs love.

- Jeg advarede forretningsudvalget mod at tage beslutning om formandens pension – endda med tilbagevirkende kraft – uden specifikt at involvere repræsentantskabet, siger Jim Stjerne Hansen til Politiken.

DBU-kasserer Christian Kofoed afviser, at DBU har handlet i strid med loven og henviser til, at pengene til Allan Hansen først er udbetalt, efter at repræsentantskabet i marts vedtog en ændring af lovene, der gør det muligt for DBU at bevilge formandens pension.