Silkeborg havde mest spil og flest chancer, men en storspillende Sten Grytebust i målet sikrede OB 1-1 fredag.

Silkeborg. Mathias Thrane scorede OB's blot tredje mål i holdets seneste ni kampe i Alka Superligaen, men Jens Martin Gammelbys flotte mål sikrede mere end fortjent Silkeborg 1-1 fredag.

Resultatet betød, at Silkeborg avancerede til niendepladsen i ligaen, hvor OB fortsat ligger næstsidst.

Hos OB, der inden fredagens opgør blot havde vundet én ud af holdets seneste ni kampe, havde Kent Nielsen givet plads til Mathias Thrane i stedet for den karantæneramte Mohammed El Makrini, og det var en rigtig god idé.

Der var således blot spillet 11 minutter af opgøret, da fynboerne kom i front. Et godt og tålmodigt angreb endte med, at gæsternes Mikkel Deler kunne sende en bold ind i feltet, som Thrane kom først på, og så stod der 1-0 til gæsterne.

Som første halvleg skred frem, åd Silkeborg sig ind i opgøret, men trods flere gode intentioner og ni hjørnespark i halvlegen, formåede hjemmeholdet ikke for alvor at true OB-keeper Sten Grytebust.

Nicklas Helenius havde dog en stor mulighed for at udligne efter et kvarter, men Grytebust reddede flot forsøget fra nært hold, og dermed kunne gæsterne gå til pause foran 1-0.

Stillingen holdt til ni minutter af anden halvleg, og så tog en vis herre ved Silkeborgs Jens Martin Gammelby.

Backen søgte med frem i højresiden, og fra en spids vinkel bankede han ekvilibristisk bolden over i modsatte målhjørne efter forarbejde af Mikkel Vendelbo.

Den fremragende scoring satte fut i resten af opgøret, der formede sig som en åben slagudveksling med store chancer i begge ender.

Anders K. Jacobsen lobbede på overliggeren for OB, mens Davit Skhirtladze måtte se Grytebust parere georgierens afslutning med hælen.

OB havde enkelte sporadiske chancer i slutfasen, men uden for alvor at true, og opgøret sluttede derfor uden en vinder.