KØB PLUS!

Store-Larsen: Det gør ondt at se Elstrup

Henrik 'Store' Larsen er en af EM-heltene fra 1992 sammen med Lars Elstrup, som nu er indlagt igen på et psykiatrisk hospital. Den nyhed ærgrer den tidligere holdkammerat

I den forgangne weekend lod den forhenværende danske landsholdspiller Lars Elstrup sig indlægge efter en periode med en indre kamp mod depressioner.

49-årige Elstrup valgte selv at offentliggøre dette via sin Facebook-profil, og nyheden er også nået videre til gamle kollegaer.

- Det er aldrig sjovt at se en tidligere holdkammerat kæmpe med alvorlige personlige problemer. Vi har brugt mange timer med at rejse, spille kort og hygge samme, og så gør det ondt at se Lars kæmpe. Det er bare svært at gøre noget, for det er hans liv, og han må selv træffe sine valg. Det er ærgerligt, men forhåbentligt kan Lars få noget hjælp, og så kommer han over det på en god måde, siger Henrik Larsen til sporten.dk.

Fodbold-Danmark kender primært ham under kælenavnet 'Store', og især for midtbanespillerens hovedrolle under europamesterskaberne i Sverige i 1992, hvor han blev topscorer. Her var Larsen holdkammerat med Lars Elstrup, og de to står i hukommelsen tilbage som de jokere, der i høj grad var med til at levere miraklet for 20 år siden.

Siden dengang har Lars Elstrups liv så udviklet sig med gentagne depressioner. Dem har Henrik 'Store' Larsen dog ikke mærket de gange, han og Elstrup er mødtes til diverse begivenheder, hvor EM-triumfen er fejret.

- Lars har altid været anderledes end sine holdkammerater, men de sidste syv-otte år har jeg ikke mærket, at han skulle være ramt af depressioner. Selvfølgelig følger man med i medierne, og jeg ved godt, at Lars har og har haft sine problemer at kæmpe med. Det er dog ikke sådan, at jeg eller andre har behandlet ham anderledes, når vi er mødtes i forbindelse med DBU-arrangementer, siger Henrik Larsen, der ligesom sine holdkammerater aldrig har været i tvivl om, at Lars Elstrup ikke helt var som folk er flest.

- De gange, vi har været samlet, kan man jo godt mærke, at Lars er lidt anderledes end mange af os andre. Hvis vi for eksempel skal have taget et holdbillede, så sidder vi alle sammen på hug, mens Lars sidder i skrædderstilling. Og jeg har også oplevet, at Lars pludselig er gået i bad i pausen af en kamp, og så bare har ment, at han var færdig med at spille. Så måtte vi altså lige minde ham om, at vi slet ikke var nok spillere til at undvære ham, og så var det ellers ud igen, siger Henrik Larsen.