Krisesnak er vendt til eufori for Mainz' danske cheftræner, Kasper Hjulmand. Med lørdag aftens imponerende 2-0-sejr hjemme over mesterskabskandidaterne fra Borussia Dortmund er Mainz nu pludselig tysk tophold.

De tre point bringer Hjulmands tropper op på førstepladsen, der dog deles med Bayern München, Hoffenheim og de Hobro-lignende oprykkere fra Paderborn.

De færreste havde nok troet på Mainz' nuværende successcenarie for et par uger siden. For knapt var Kasper Hjulmands tyske eventyr begyndt, før snak om krise, uro og fyring tog til. Et samlet nederlag i Europa League-kvalifikationen og et pokalnederlag til upåagtede Chemnitz skruede med ét op for temperaturen under den tidligere FC Nordsjælland-træner.

Men med den fremragende indledning på Bundesligaen må det efterhånden være ganske behageligt at være dansk træner i Mainz.

Japanske Shinji Okazaki bragte 25 minutter før tid værterne i front med 1-0. Få minutter senere begik selvsamme Okazaki straffespark, som dog blev misbrugt af Dortmunds italiener Ciro Immobile. Og for at gøre værre for gæsterne sendte Dortmunds Matthias Ginter bolden i eget net fem minutter senere.