KØB PLUS!

Stolt træner: Verden åben for Fischer

Nu lever Viktor Fischer op til de store forventninger, som ungdomslandsholdstræner Thomas Frank i flere år har haft til supertalentet.

Efter at have arbejdet med Viktor Fischer på flere ungdomslandshold gennem årene er den nuværende U19-landstræner Thomas Frank begejstret for at se, hvordan Fischer nu er i fuld gang med at udfolde sit store talent.

- Viktor har et fantastisk niveau som ungdomsspiller, og nu er han igang med at vise det også som voksen. Når man kan som 18-årig kan score to mål og en assist i Æresdivisionen, så er der noget godt i vente, fastslår Frank.

Han fremhæver mange kvaliteter hos den 18-årige østjyde: I afslutningerne har han et meget bredt repertoire. Fischer kan afslutte med både vrist, inderside, yderside og stiv tå, så han er meget svær at læse for målmanden. Og så har han en unik evne til at være iskold og vente et kvart sekund , når han er alene med målmanden. Den 18-årige angriber, der kan spille alle tre angrebspladser i en 4-3-3 opstiling, holder et højt teknisk niveau og har et fantastisk touch i sit løb med bolden, og oven i er han begavet med en usædvanlig stor spil-intellegens.

En kæmpe buket roser fra Thomas Frank, men han peger alligevel på en anden kvalitet, som den, der skiller Viktor Fischer ud som en af de mest lovende angribere længe i dansk fodbold:

- Det er hans mentalitet. Viktor har kant, men på den fede måde. Han har et stort selvværd og en sindssyg ærgerrighed, og han prøver hele tiden på lægge til og blive lidt bedre. Han er en naturlig leder på banen og med tiden kan han udvikle sig til at blive en kulturbærer i Ajax. Han er ikke en egoist, der kun tænker på sig selv - han er en individualist, som er meget bevidst om, at han kun præstere, hvis holdet også fungerer.

Peter Frank peger på jubelscenen efter Fischers anden scoring, som en typisk reaktion fra en spiller, der har forstået, at han er en del af et hold.

- Han løber med det samme ud og peger på sin holdkammerat, der laver oplægget til ham. Det er for mig den bevidsthed, der kendetegner nogle af de største spillere.

Et andet eksempel er den indstilling, som Fischer mødte op med til en turnering i Sverige med U19-landsholdet for to måneder.

- Han ville helt sikkert hellere have været afsted med U21-landsholdet, men er han igen den spiller, der går forrest til træning og arbejder hårdt.

I øjeblikket er det i følge Ajax-sportsdirektør Marc Overmars tæt på, at Fischer forlænger kontrakten med Ajax. Og det vil ifølge Frank være det helt rigtige karrierevalg for den danske angrebskomet.

- Hvis han fortsætter sin udvikling, så er han fast mand for Ajax om et år, og om to år vil han være en profil i Æresdivisionen. Han skal gøre lige som Eriksen og blive i Ajax, mens han udvikler sig. Så ligger hele verden åben for ham, spår Thomas Frank.

Læs også: