KØB PLUS!

'Stok' inspirerer hele FC Nordsjælland

Nicolai Stokholm har aldrig været bedre, siger holdkammeraterne. En stor inspiration, siger træneren

De kalder ham for Stok. Egentlig et meget passende kælenavn for en fodboldspiller i sit efterår. Sådan burde det i hvert fald være. Men virkeligheden er en helt anden for FC Nordsjællands 36-årige anfører, Nicolai Stokholm.

- Bedst som man tror, at man da ikke kan udvikle sig mere, så er det præcis det, der sker. Stokholm har en grundlæggende glæde ved spillet, som han har genopdaget og fundet på en ny måde. At gå op og ned ad ham hver dag, det kan kun inspirere mig og hans holdkammerater, siger FCNs cheftræner, Kasper Hjulmand, der helst ikke vil undvære sin kaptajn.

- Han må ikke holde pause, for så bliver han skadet. Han har været forrygende for os som klub og hold, og så er han en inspiration for mig personligt. Han bliver bare dygtigere dag for dag, kan klare flere ting, spille hele tiden, og så udvikler han sig selv og spillet, siger Hjulmand.

De flotte ord fra træneren kommer også til udtryk på banen. Nicolai Stokholm har således spillet fuld tid i alle FC Nordsjællands foreløbigt fire kampe i Champions League. I Superligaen gentager billedet sig, og det var kun i seneste opgør ude mod AGF, Stokholm måtte sidde udenfor, fordi han havde spillet landskamp to dage forinden.

Siden midten af juli har midtbane-dynamoen spillet 1688 minutter totalt for både FCN og landshold. Så meget spilletid kunne og burde sætte sig både fysisk og mentalt på en 36-årig fodboldspiller, det er bare ikke sket.

- Man kan godt blive bedre med alderen, og man bliver jo klogere. Jeg har lært mig selv bedre at kende som menneske og fodboldspiller, og det forsøger jeg at bruge rigtigt, siger Nicolai Stokholm.

Betydningen af anførerens tilstedeværelse hos de danske mestre kan ikke underdrives, og selvom Stokholm er en velkendt herre i dansk fodbold, så mener flere medspillere, at han først er toppet inden for den seneste tid.

- Det er flot, at man som 36-årig kan blive ved med at have den gnist som spiller og person. Det kan man bare se på hans seneste periode. Han er vel toppet det seneste halve år. Hvis jeg kan holde lige så lang tid, så vil jeg altså være meget tilfreds, siger den 10 år yngre Kasper Lorentzen, som bakkes op af målmand Jesper Hansen:

- Alder betyder ingenting. Stokholm har fået sit andet gennembrud meget sent, og han er suveræn. Han er en klar inspiration.

Læs også: