KØB PLUS!

Stjerne: Tror UEFA laver en Shakhtar-sag

Shakhtar Donetsk og skandaleangriberen Luiz Adriano kan godt begynde at forberede sig på at blive centrum i en sag i UEFAs Disciplinærudvalg efter skandalekampen tirsdag aften i Parken.

UEFA kommer til at straffe Shakhtar Donetsk for Luiz Adrianos usportslige scoring mod FC Nordsjælland.

Det tror i hvert fald Jim Stjerne Hansen, der udover at være generalsekretær i DBU også er medlem af netop UEFAs Disciplinærudvalg. Ukrainerne kan nemlig sagtens blive straffet - også selvom FC Nordsjælland vælger ikke at gøre en sag ud af Shakhtars manglende Fair Play-ånd.

- Jeg er overbevist om, at UEFA sagtens kunne finde på at tage den her sag op af sig selv. Specielt også med tanke på den medieomtale, der har været af episoden. Og vi har set før, at man tager sager op, hvor der har været eksempler på usportslig optræden, siger Jim Stjerne Hansen, som har svært ved at komme med et bud på, hvordan Shakhtar Donetsk eventuelt vil blive straffet.

- Jeg kan ikke huske en sag af den her karakter, så jeg vil sige, at det da ikke er nogen, der er så mange af. Der er ikke præcedens på det her område, så jeg ved ikke, hvad en sanktion kunne være. Og jeg vil helst ikke komme med et bud på det, da jeg ikke vil foregribe mine kollegers arbejde, siger han.

Jim Stjerne Hansen understreger, at han ikke får noget at gøre med sagen, hvis Disciplinærudvalget beslutter sig for at kigge nærmere på ukrainernes usportslige opførsel. Da der er tale om en dansk klub vil han blive erklæret inhabil og skal dermed forlade lokalet, når sagen diskuteres. Han fortæller også, at DBU ikke kommer til at spille en rolle i en eventuel sag, da den slags bliver ordnet internt mellem UEFA og klubberne.

Nu er det så blot at afvente, om UEFA selv tager sagen op - eller FC Nordsjælland foretager sig noget. Jim Stjerne Hansen vil ikke direkte opfordre de danske mestre til at tage kontakt til UEFA, men han siger mere diplomatisk:

- Jeg vil sige, at jeg som DBU-mand har meget stor forståelse for, hvis FC Nordsjælland vælger at tage sagen op. Det er så usportsligt og så ufint, det der skete i Parken. Og det står i skærende kontrast til de mange Fair Play-kampagner, vi kører med, siger han.

Læs også: