Burnley-spilleren Joey Barton viste sig igen fra en kontroversiel side, da han lørdag var i aktion i den engelske FA Cup.

Den 34-årige engelske fodboldspiller med tilnavnet 'Bad Boy' var med i startopstillingen for Burnley, der på hjemmebane mødte Lincoln i pokalturneringens femte runde.

Men hvis Burnleys manager fortryder, at han satte Joey Barton i sin start-11’er, er der ikke bare én, men flere gode grunde.

Midtbanespilleren var således i flere omgange i centrum for grimme situationer, som ville gøre selv den mest tålmodige træner gal i skralden.

I kampens 65. minut har Joey Barton en infight med en Lincoln-spiller, hvor han først stempler ham over foden og dernæst filmer, at han bliver slået hårdt i hovedet med en arm. Barton tager sig fluks til hovedet og falder til jorden, hvor han ruller rundt i ’smerte’.

Episoden udløste hverken et gult eller rødt kort fra kampens dommer, men få minutter senere var den gal igen.

I det 70. minut er Joey Barton impliceret i en hændelse, hvor han ender med at rive fat i en modstanders hoved. Dommeren fandt episoden over grænsen og uddelte et gult kort til den iltre fodboldspiller.

Joey Barton fik, på trods af sin usympatiske opførsel, lov at spille kampen til ende, men hans metoder har været genstand for debat i timerne efter opgøret.

Efter kampen var Joey Barton ude og forklare sig på Twitter. Han undskyldte ikke sin opførsel, men forsøgte i stedet at forklare episoden i det 65. minut.

»Jeg forsøgte ikke at få ’Big Man’ vist ud. Det var mit job at screene og forstyrre ham. Forsøgte igen at komme foran ham,« skrev han. Og tilføjede:

»Jeg prøvede at dukke under hans arm, og han tog den tilbage og ramte mit hoved. Kontakt er en del af spillet – det har jeg ingen problemer med.«

På trods af overvægt i spil og chancer endte Burnley med at tabe 0-1 til Lincoln. Knapt 20.000 tilskuere var vidner til kampen.