Statistikken har talt: Her er din klub, Bendtner

Nicklas Bendtner sørger selv for at komme i overskrifterne for andet end det sportslige, men bag avisernes spalter summer rygterne om interesse for angriberen.

Et lille kabinet af engelske klubber som Crystal Palace, Hull og Queens Park Rangers lader sig ikke skræmme væk af den dårlige omtale. Nicklas Bendtner har kontraktudløb til sommer, og det ligner en lejeaftale for resten af sæsonen eller et permanent skifte, når transfervinduet åbner til januar. Derefter skal der vælges rigtigt for den 25-årige enfant terrible, hvis ikke det uomtvistelige talent endegyldigt skal forspildes.

Men hvilken engelsk klub passer Bendtner bedst til?

Hans agent Tom Brooks har ikke ønsket at kommentere på klientens fremtid, men BT har søgt svaret ved hjælp af statistik ud fra en præmis om, hvordan han scorer sine mål det ene sted, hvor han har glimret de seneste år, nemlig det danske landshold.

Her er målene primært scoret efter indlæg fra venstre side ved Michael Krohn-Dehli til bagerste stolpe, hvor garderhøje Nicklas Bendtner har pandet kuglen ind. Det er tydeligt, at han har forsøgt sig med samme skabelon i de minutter, han har fået for Arsenal denne sæson.

I Capital One Cup-kampen mod Chelsea søgte han konsekvent den bageste stolpe, når Arsenal nærmede sig Chelseas straffesparksfelt, men indlæggene kom aldrig. Det gav Nicklas Bendtner en hård medfart i pressen, men spørgsmålet er så, hvilken engelsk klub denne type angrebsmønster passer bedst til.

Baseret på tal fra sidste sæson så topper Norwich listen over mål scoret ved bagerste stolpe slået fra venstre side. Det er dog kun blandt de hold, der overlevede i Premier League, at Norwich topper. For nedrykkerne Reading og Wigan scorede henholdsvist syv og seks mål efter den model. Hans nuværende klub Arsenal scorede også højt på den statistik, men her har spillestilen ændret sig, så Olivier Giroud i denne sæson mere bruges som en spillende angriber end den station, man slår et indlæg efter.

Hull er blandt bejlerne til Nicklas Bendtner, og det kan ligne den omvendte logiks gode match - for Steve Bruces mandskab skriger på den store hovedstødsstærke angriber. Hull har problemer med at score på indlæg fra netop venstre side på trods af, at oprykkernes kantspillere hyldes i engelsk presse. Blot ét enkelt Hull-mål er scoret via et indlæg fra venstre side med den fjerneste stolpe som destination til trods for en livlig trafik af indlæg. Her kan Bendtner blive problemknuser.

Læs også: