FC København var bagud i Esbjerg, men fire mål og en stærk offensiv indsats efter pausen var nok til sejren.

København: Esbjerg og FC København tørnede torsdag aften sammen på Blue Water Arena i Alka Superligaen i en underholdende kamp, der sluttede med en københavnsk 4-1-sejr foran 6.089 tilskuere.

Vestjyderne var bedst før pausen, hvor det også lykkedes Kevin Mensah at score til pausestillingen 1-0. Esbjerg-angriberen sparkede fra kanten af feltet flot Mick van Burens aflevering ind bag en chanceløs Thomas Kaminski i FC København-målet.

Den anonyme og blege indsats af FC København i kampens første 45 minutter blev fra anden halvlegs start afløst af vanlig kontrol og dominans.

Esbjerg faldt langt tilbage i banen, hvilket Federico Santander efter en times spil udnyttede med en fiks scoring, som målmand Jeppe Højbjerg ved forreste stolpe burde have gjort mere ved.

På de efterfølgende otte minutter lukkede FC København definitivt opgøret. Først scorede Nicolai Jørgensen på straffespark, hvorefter Federico Santander med sin anden scoring hamrede bolden op i nettaget og bragte københavnerne foran med 3-1.

10 minutter før tid var det så Nicolai Jørgensens tur til at blive dobbelt målscorer, da han snød to esbjergensere i feltet og sparkede bolden i kassen efter fornemt oplæg af den tidligere Esbjerg-spiller Peter Ankersen.

FC København fik med sejren dermed vasket 2-4-nederlaget til Hobro i seneste runde væk, mens Esbjerg må erkende, at der venter et stort defensivt arbejde at gøre inden næste sæson.