KØB PLUS!

Spansk presse håner Rooney

Spansk presse langer hårdt ud efter Wayne Rooney, men José Mourinho forsvarer ham.

Den spanske presse har fundet de feje tricks frem fra skuffen før aftenens Champions League-brag mellem Real Madrid og Manchester United på Santiago Bernabeu.

På forsiden af gårsdagens udgave af den store sportsavis Marca blev Uniteds angrebsstjerne Rooney kaldt for ’bussemand’, og indeni avisen hånede man angriberen ved at beskrive ham som en blanding af fodboldspiller og hooligan.

- Rooney ligner til forveksling de fulde hooligans, som altid følger i kølvandet på engelske hold på udebane, skrev Marca.

Andre spanske medier fulgte trop ved at håne Rooney med ord som ’bølle’ og ’dæmon’, og det var da også ekstra benzin til flammerne før giganternes første styrkeprøve i aften. Både spanske og engelske journalister forsøgte også at få José Mourinho ud i en ordkrig mod Manchester United, som han havde mange sammenstød med, da han var Chelsea-manager. Men Mourinho havde ikke behov for en krig på ord.

- Jeg så godt, hvad de kaldte Rooney. Jeg støtter ham. De kalder mig værre ting hver eneste uge, sagde Mourinho med et skævt smil på gårsdagens pressemøde på Bernabeu.

Han havde også kun roser tilovers for kollegaen og konkurrenten Sir Alex Ferguson, som han ikke ser gå på pension lige foreløbig.

- Han er en fantastisk manager og har skabt mange store resultater. Man er nødt til at have respekt for sådan en personlighed, sagde Mourinho og tilføjede:

- Jeg kan ikke se mig selv afløse Ferguson. Jeg tror, at vi slutter vores karrierer samtidig. Han når han er 90 år, jeg som 70-årig.

José Mourinho er fyringstruet efter fiasko i den spanske liga, hvor mesterholdet er 16 point efter rivalerne FC Barcelona. Nyder store kampe Derfor er Champions League reelt set sidste chance for en stor titel i denne sæson, men Mourinho afviser, at han mærker ekstra pres.

- Som alle spillerne så nyder jeg de her store kampe. Det er kun pressen, der går op i, hvad der vil ske, hvis vi taber. Vi kommer med selvtillid til de her kampe, og vi tror på, at vi kan gå videre. Vi har gjort det godt i Champions League, Copa del Rey og Supercuppen. I ligaen har vi gjort det dårligt, men vi må vente til sæsonen er slut, før vi kan konkludere noget, sagde José Mourinho.

Han lagde ikke skjul på, at superstjernen Cristiano Ronaldo får en helt speciel rolle i kampene mod sin tidligere klub, og Mourinho satte tyk streg under, hvor fantastisk en fodboldspiller Ronaldo er.

- Jeg tror ikke, at jeg fornærmer nogen af mine tidligere spillere ved at sige, at han er den bedste, jeg har trænet. Han bliver utrolig vigtig for holdet.

Læs også: