Solbakken: Stolt, men spillet skal forbedres

Ronaldo stoppede FCKs Europa eventyr

FC København er færdige i dette års Champions League og har heller ikke længere mulighed for at kvalificere sig til Europa League. Det står klart efter, at Real Madrid vandt med 2-0 i Parken.

Alligevel var det en stolt Ståle Solbakken, der skulle konkludere på efterårets kampagne i Champions League, der sluttede med et 2-0 nederlag til Real Madrid i Parken.

- Jeg er rigtig godt tilfreds og stolt af drengene. Det er den sjette kamp på sytten dage, så selv om de (Real Madrid, red.) vinder fortjent, så er jeg glad for præstationen, siger nordmanden.

- Vi havde to muligheder for at komme tilbage på 2-1, så vi havde chancerne til at komme tilbage i kampen selv om det ikke havde været fortjent.

Real Madrid kom til Parken allerede kvalificeret og vinder af gruppen samt en nydelig statistik med mål i de seneste 20 udekampe i Champions League-sammenhæng. Cheftræner Carlo Ancelotti stillede med det stærkeste mulige hold fraregnet skader og karantæner og så var opgaven ellers tegnet op for FC København. Der skulle tages point fra det mandskab, som træner Ståle Solbakken op til kampen havde udråbt som 'verdens bedste hold'.

Den mission gik FCK'erne til med stor optimisme i kampens første minutter og lagde et godt pres på gæsterne, der lige skulle finde rytmen på en bane, der mindede om tredjedagsunderlaget på Brentved Dyreskue.

Efter 24 minutter tog spanierne så for alvor teten. Elegante Luka Modric fik lov til at varme bolden et par meter udenfor straffesparksfeltet, og med et kælent skud følte midtbanespilleren bolden op i det nærmeste hjørne. Og så havde Real Madrid scoret for 21. gang i træk på udebane.

FC København forsøgte at arbejde sig ind i kampen, men fik lov at jagte skygger i minutlange perioder, når Real Madrid lod bolden vandre sikkert rundt i kæderne, og spanierne lukkede halvlegen med en overlegen boldbesiddelsesprocent på 65.

Derfor faldt temperaturen på de danske håb yderligere, da Cristiano Ronaldo allerede tre minutter efter pausen tog endnu en rekord til historiebøgerne. Portugiseren blev den første spiller til at score ni mål i Champions Leagues gruppespil, da han let kunne score i fri position til 0-2 på kanten af offside.

To mål nede så måtte FC København frem på banen. Youssef Toutouh burde have afsluttet på en dribletur, og Igor Vetokele fik en friløber blokeret i afslutningsøjeblikket.

Mod kampens slutning reddede Johan Wiland et straffespark fra gæsterne, men det ændrer ikke på facit:

FC København slutter på gruppens sidsteplads med fire point, men vil finde trøst i at de som gruppens underhund trods alt bevarede drømmen om videre færd ud i Europa til sidste spillerunde.

Skal de hvidblusede bygge på i europæisk sammenhæng, så skal spillertruppen ses efter og spillet løftes. FC København forlader turneringen som det hold i gruppespillet med færrest afslutninger og en lav boldbesiddelsesprocent på omkring de 40.

- Ser vi på holdet i dag, så har vi bare to spillere, der kan skabe ubalance på egen hånd, og det er Rurik Gislason og Igor Vetokele. Desuden har vi Daniel Braaten (ude med skade, red.) og Nicolai Jørgensen, der kan skabe ubalance, og selvom jeg er pissetræt af at sammenligne med vores Champions League-hold fra 2010, så må vi bare konstatere, at der havde vi flere kampafgørende spillere med pondus, siger Ståle Solbakken.

Nicolai Jørgensen startede kampen, men måtte efter kort tid forlade banen med en skade.

- Den tager jeg på mig. Det var et gamble fra min side, men det viste sig at være forkert, forklarer han.

Præmissen for at prøve med offensiv-spilleren fra start var at få flere spillere med fra start, der på egen hånd kunne true spanierne.

- Da han går ud, så har vi kun to spillere, der selv kan gå forbi deres modstander. Ser man på Youssef Toutouh, så kan han i Superligaen ligesom drive forbi sin modstander, men den går ikke på det her niveau. Det kan han måske om to år. Sammenligner vi med Real Madrid, så kan alle deres fem forreste skabe ubalance hos modstanderen på egen hånd.

Læs også: