Det lignede længe et uafgjort resultat, men i dommerens overtid stjal SønderjyskE sejren og vandt 1-2.

På denne råkolde efterårssøndag var Sønderjyske draget godt en times kørsel vestpå, hvor oprykkerne fra Esbjerg ventede på Blue Water Arena. Begge hold lå før opgøret i den kedelige ende af tabellen, og en sejr var derfor et ønskescenarie for begge mandskaber.

Men om du holdt med Esbjerg eller Sønderjyske, så var der ikke ret meget at klappe af i første halvleg, hvor ingen af holdene formåede at få bolden ind i rusen.

Det blev der lavet om på fra starten af anden halvleg. Allerede efter få minutter kom udeholdet foran efter hjørnespark, der blev pareret ud af feltet af Esbjergs målmand, Lukáš Hrádecký. Bolden havnede for fødderne af Lasse Vibe, som omsatte muligheden til mål. Det var hans sæsonmål nummer fem.

Ti minutter senere svarede Ankersen-tvillingerne igen for hjemmeholdet. Peter Ankersen lagde en hård bold ind i feltet fra den ene kant, mens brormand, Jakob Ankersen, tog et perfekt løb og satte panden på bolden til resultatet 1-1.

Resten af kampen løb lidt ud i sandet, hvor hjemmeholdet sad suverænt mest på bolden og kom til enkelte chancer, uden at det for alvor blev helt farligt. Samtidig stod Sønderjyske i vanlig stil langt tilbage på egen banehalvdel og håbede på kontramuligheden. Og den kom i overtiden.

Daniel Christensen stak af sted på venstre kanten og smed bolden indover til islandske Eyjólfur Héðinsson, som skubbede bolden ind over stregen til stor ærgrelse for hjemmeholdets spillere, der med fagter viste deres voldsomme frustration.

En hård skæbne og et rent deja-vu for Esbjerg, der i de to holds seneste kamp for godt tre måneder siden blev udsat for samme skæbne.

Med kampens resultat forbliver Esbjerg lige over stregen a point med Silkeborg, mens Sønderjyske rykker op på syvendepladsen - nu med seks point ned til Silkeborg.

På fredag skal Esbjerg igen i ilden, når de i en bundgyser tager imod Silkeborg. Anderledes svært ser det ud for Sønderjyske, der øjner en hård uge med pokalfodbold mod FC København på torsdag og en Superligakamp blot to dage efter mod de forsvarende mestre, FC Nordsjælland.