Formstærke Anders K. Jacobsen og Ari Skulason scorede, da OB vandt på udebane over Esbjerg i Superligaen.

Esbjerg: OB er tilbage på sjettepladsen i Alka Superligaen og kan måske gøre sig forhåbninger om at nå længere frem i de sidste seks spillerunder.

Den fynske klub nåede 40 point mandag aften, da det på udebane blev til sejr på 2-0 over Esbjerg.

OB er to point efter nummer fem, Brøndby, mens der er fem point op til fjerdepladsen, der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson, hvis FC København både bliver mester og vinder torsdagens pokalfinale mod AGF.

Sejren var helt fortjent og kunne såmænd have været større.

Første halvleg var en forholdsvis lige affære med muligheder i begge ender. Men OB var klart det farligste hold, når fynboerne kvikt satte kontraangreb op. Et af dem udmøntede sig i scoringen til 1-0 efter 19 minutter.

Efter en række førstegangsafleveringer sendte Mathias Greve den formstærke angriber Anders K. Jacobsen i en friløber på kanten af offside, og Jacobsen scorede sikkert.

Det var hans syvende scoring i forårssæsonen i ni optrædener, efter at han i efteråret blot scorede tre gange.

Hos Esbjerg havde Ronnie Schwartz en god chance, men OB-målmand Sten Grytebust afværgede forsøget.

Efter pausen fortsatte OB med at være mest nærgående foran mål, og den kommende FC København-spiller Rasmus Falk var tæt på at øge til 2-0 i indledningen.

Senere fik han et gult kort, som i tilfælde af mindst fire strafpoint udløser karantæne mod netop FCK i næste spillerunde.

I den anden ende manglede Esbjerg ofte det sidste for at blive helt farlig, og hjemmeholdet var aldrig tæt på at udligne.

I stedet cementerede OB sejren i dommerens tillægstid. Ari Skulason sparkede flot et frispark ind fra en position lidt uden for straffesparksfeltet.