KØB PLUS!

Skuffet træner: Willian valgte pengene

Shakhtar Donetsk-cheftræner Mircea Lucescu bekræfter Willians skifte til Anji Makhatjkala i den russiske liga og ærgrer sig over at miste den store stjerne.

Anji Makhatjkala spiller i foråret med om det russiske mesterskab, og torsdag aften har klubben gjort et stort scoop ved at hente Sjakhtar Donetsk' Champions League-profil Willian for 260 millioner kroner.

Sjakhtar spiller om to uger Champions League-kamp mod Borussia Dortmund, og ukrainernes cheftræner Mircea Lucescu ville meget gerne have haft Willian til de kampe.

- Dette er hans personlige beslutning, og det skal vi respektere. Der var en klub, der var villig til at betale Sjakhtar den frikøbsklausul, der står i Willians kontrakt. Så jeg kunne ikke gøre noget, sagde Mircea Lucescu til den russiske avis Sport Express efter Sjakhtars træningskamp mod russiske CSKA Moskva torsdag aften.

- Jeg forsøgte at tale fodbold med ham, at få ham til at genoverveje en beslutning, som var forhastet. Willian er som en søn for mig. Han kom hertil som et barn, og nu forlader han vores familie som en moden 24-årig spiller. I afskeden sagde jeg til Willian: "Hos os ville du have opnået endnu mere, end du har nået hidtil." Hvorfor han ikke lyttede til mig? Måske var det fordi, at han var under meget stort pres fra sin agent og venner, der gerne ville have det hele på en gang. Og i sidste ende kunne han ikke stå imod, siger Mircea Lucescu.

- I stedet for drømmen om den engelske liga, om at spille i Champions League og have regelmæssige møder med Barcelona, Real Madrid, Bayern og Manchester United, så valgte Willian pengene. Jeg er ked af det, men jeg gentager, at det er hans ret, siger Mircea Lucescu.

Ifølge Sport Express får Willian 2,5 millioner euro i årsløn, hvilket er et stykke under Zenit Skt Petersborgs stjerner Hulk og Alex Witsel og Anji Makhatjkalas største stjerne Samuel Eto'o, der tjener et sted mellem 60 og 100 millioner kroner om året.

tipsbladet.dk