Barcelona fik en forrygende start på sæsonen, da real Sociedad blev knust på Camp Nou

Mens Real Madrid lagde tøvende ud i den spanske La Liga med blot 1-1 hjemme mod Valencia, var der ingen slinger i flamenco-dansen hos Barcelona i vicemestrenes sæsonpremiere.

I en højeksplosiv start på åbningskampen på Camp Nou bankede Carles Puyol hjemmeholdet foran allerede i det fjerde minut, og selv om Gonzalo Castro udlignede bare fem minutter senere, var Real Sociedad ikke i nærheden af at komme ind i kampen igen.

Anført af Lionel Messi slog Barcelona nemlig prompte tilbage med to scoringer af den lille argentiner i 11. og 16. minut, og derfra var der kun ét hold på banen.

Barcelona tillod sig endda at tage hul på den nye sæson med flere af holdets store stjerner på bænken. Således sad både Andres Iniesta, David Villa og Gerard Piquet på reservebænken fra start.

Hvilket dog ikke forhindrede Barcelona i at dominere totalt. Og det blev da også 4-1 inden pausen, da Pedro i 41. minut afsluttede et af Barcelonas typiske angreb, hvor Messi, Fabregas og Xavi først spillede bolden hurtigt rundt i snævre kombinationer om fødderne på Real Sociedads defensiv-spillere, inden en præcis aflevering fandt Pedro i helt fri position.

Anden halvleg spillede Barcelona på auto-pilot, mens samtlige Real Sociedad-spillere arbejdede på at forhindre et endnu større nederlag.

Største bifald kom, da David Villa i 75. minut blev skiftet ind til sin første indsats i en betydende kamp, siden han for otte måneder siden brækkede skinnebenet og fik sidste sæson ødelagt. Han sagde pænt tak for velkomsten ved syv minutter senere at score til kampens slutcifre: 5-1.