Skandale truer Messi: Har farmand hvidvasket narkopenge?

En specialenhed i spansk politi undersøger Lionel Messis far for medvirken til hvidvask af narkopenge.

En stor skandale er muligvis under opsejling i international fodbold. Den store spanske avis El Mundo skriver i mandagens udgave, at Lionel Messis far, Jorge Messi, kan være involveret i hvidvaskning af narkopenge.

Avisen mener at vide, at en specialenhed inden for det spanske politi de seneste måneder har efterforsket, hvordan en større kriminel organisation har forsøgt at hvidvaske store beløb tjent på salg af narkotika.

Sagen har været betragtet som yderst fortrolig, og kun ganske få inden for det spanske politi har haft kendskab til efterforskningen.

Det er en meget kompleks sag, fordi Jorge Messi angiveligt har spillet en større rolle i at hvidvaske narkopenge. Det skulle være sket i forbindelse med venskabskampe kaldet "Messi og venner", hvor Lionel Messi med flere af sine Barcelona-kammerater har spillet showkampe rundt omkring i verden.

El Mundo skriver, at fire store Barcelona-stjerner allerede har været afhørt af politiet.

Det drejer sig om Lionel Messi, Daniel Alves, Javier Mascherano og José Manuel Pinto.

Ingen af disse er under mistanke for at assistere Jorge Messi med hvidvaskning af penge, men de har alle skullet fortælle om, hvordan de har været involveret i disse showkampe.

Tidligere på året var Messi-familien også involveret i en større skattesag, hvor de blev tvunget til at tilbagebetale et beløb på 37 mio. kr., som myndighederne mente, de havde forsøgt at snyde skattevæsenet for. Her spillede Jorge Messi også en central rolle.

Ingen har endnu kommenteret El Mundos opsigtsvækkende historie.

Læs også: