KØB PLUS!

Skal vi virkelig købe den, OB?

KOMMENTAR

Poul Hansen er færdig som sportschef i OB. En pressemeddelelse fortæller, at bruddet er sønderjydens eget ønske.
- Det, jeg er god til og interesserer mig for, det er det sportslige, og den del har fyldt for lidt. Det har handlet meget om økonomi og organisation, og det duer jeg altså ikke til, siger Poul Hansen.

Virkelig?

I så fald skal vi da gøre OBs ledelse og Poul Hansen mindre begavet, end vi kan være bekendt.

For var det ikke sådan, at OB brugte lang tid på at finde en sportschef efter Kim Brinks afskedigelse, fordi man ville være helt sikker på, at man fandt den helt rette? Og nu har den helt rette, altså den gode Poul Hansen, allerede godt et år efter sin tiltrædelse fundet ud af, at han slet ikke kan finde ud af organisation og økonomi.

God morgen, det er næsten morsomt. Så har vi altså bare at gøre med et historisk dårligt forarbejde. En eller anden må jo være faldet i søvn til den jobsamtale.

Jeg køber den ikke. Jeg bilder mig ind, at jeg blandt andet efter et langt møde i Odense i sommer har et nogenlunde dækkende indtryk af både Poul Hansen, OBs direktør Thomas Christensen og bestyrelsesformand Niels Thorborg. Og ingen får mig i dag overbevist om, at de tre har været så uskarpe og amatørglade, som pressemeddelelsen kunne indikere.

Kunne det så tænkes, at Poul Hansens stop handler om mere, end at han ikke gider alt for meget kontorarbejde? Kunne det tænkes, at pressemeddelelsen er spinarbejde indrettet således, at Hansen slipper væk på en klædelig facon?

Ja, det kunne det. Dette er ikke bare en semiromantisk historie om en fodboldmand, der hellere vil noget andet end Excel-ark. I al mulig beskedenhed føler jeg også, at andre versioner fra OBs indre liv viste sig, allerede da sporten.dk i september afdækkede, blandt andet hvordan Poul Hansen i sommer måtte overlade alle betydende spillersalg til Thomas Christensen, direktøren, som også måtte passe og pleje en række samarbejdspartnere, som havde mistet al tillid til Hansens arbejde og handlekraft.

Ifølge vores kilder hjalp det eller ikke Poul Hansen på de indre linjer, at han også til sporten.dk fortalte om lønforholdene i OB og senere under et foredrag på en efterskole i Kerteminde afslørede bonusordninger i klubben.

Dette er også historien om især en direktør, der mistede troen på sin famlende sportschef. Og det er historien om en sportschef, der helt sikkert på sine egne indre linjer vil påstå, at den nødvendige tillid aldrig eksisterede. Men den fortælling ser ikke så fin ud i en pressemeddelelse. Og i stedet for det offentlige skænderi og en fyreseddel ligger der nu en nuttet historie om en mand, der helst bare vil diskutere fodbold. Den forklaring er muligvis sød og helt skræddersyet til det tv-job, Poul Hansen sikkert gerne vil generobre.

Jeg køber den bare ikke.

Flemming Fjeldgaard er sportsredaktør på Berlingske. Du kan også følge ham på twitter.com/ffjeldgaard

Din kommentar