Med en solid 2-0-sejr over Borussia Dortmund sikrede Arsenal sig vanen tro videre avancement i Champions League.

Historisk set har Arsenal ikke misset en plads i turneringens knockout-fase siden 2002-2003-sæsonen, hvor man røg ud i andet gruppespil. Det var dengang, hvor der blev spillet to gruppespil, før holdene gik videre til knockout-fasen.

Det var i forvejen ventet, at Dortmund ikke ville smide alt frem i kampen. De havde således allerede sikret sin billet videre i turneringen. Arsenal kunne dog stadig misse avancement, hvis de tabte deres resterende kampe, mens enten Anderlecht eller Galatasaray vandt deres.

Dortmund havde da også vakt opsigt, da de foretog deres sidste træning inden kampen i Regent’s Park - en offentlig park i det centrale London. En mildest talt utraditionel måde at forberede sig på en kamp, og det skulle da også vise sig at være Arsenal, der var mest opsat i kampen.

Allerede efter halvandet minuts spil kom hjemmeholdet således foran, da Yaya Sanogo efter flot et-to-spil med Santi Cazorla sparkede bolden under en sagesløs Roman Weidenfeller i Dortmund-målet. Den unge franskmand var lige på grænsen til offside, men målet fik lov at stå.

Det var generelt nemt at se, at Arsenal-spillerne ville kampen mere end deres modstandere. Og det blev da også 2-0 i anden halvleg, da Alexis Sanchez med et flot skud krøllede bolden ind ved den fjerne opstander.

Med Arsenals sejr er begge hold nu videre i turneringen. Englænderne kan dog nå at snyde Dortmund for førstepladsen, hvis de slår Galatasaray på udebane, mens Dortmund fejler hjemme mod Anderlecht.