Groningen: Lasse Schöne scorede søndag sit andet ligamål i sæsonen, da Ajax med en 2-1-sejr ude over Groningen strøg til tops i Æresdivisionen.

Den fuldskæggede dansker satte stensikkert et straffespark i nettet efter 68 minutters spil til stillingen 2-0. Målmanden tog chancen og gik til sin egen højreside, og det læste Schöne og lagde behersket bolden i den modsatte side af målet.

Scoringen viste sig særdeles vigtig, for kort tid efter nettet blafrede, pådrog Ajax' Mike van der Hoorn sig sit andet gule kort i kampen og fik derfor marchordre.

I overtiden scorede Groningen direkte på frispark og reducerede dermed til 1-2.

Målet til 1-0 stod det unge angrebstalent Anwar El-Ghazi for.

Groningen havde Kasper Larsen på bænken gennem hele kampen, og hos Ajax gjaldt det samme for Viktor Fischer indtil det 83. minut, hvor han afløste målscorer Schöne.

Med sejren når Ajax op på 55 point for 23 kampe. Det er to point mere end PSV Eindhoven, som spiller senere søndag på udebane mod Dario Dumic' Nijmegen.