KØB PLUS!

Sikker City-sejr på St. James Park

I det nordøstlige England viste Manchester City sig mest effektiv, da man lørdag eftermiddag gæstede Newcastle.

1-3 vandt det lyseblå klædte Manchester-hold over Newcastle i et lige opgør på St. James Park, hvor effektiviteten foran målet blev altafgørende.

Manchester Citys forreste kæde i deres artilleri bestod af de to argentinere Sergio Agüero og Carlos Tevez, der fra kampens start sendte den ene kanonkugle efter den anden mod Tim Krul i Newcastle-målet.

Men allerede efter ti minutters bukkede hjemmeholdet under for presset. Yaya Touré sendte en pragt aflevering af sted fra banens midtercirkel, som endte hos Samir Nasri, der efterfølgende blot to ét træk og trillede bolden til siden inde i feltet, hvor Sergio Agüero nemt kunne trille bolden ind i et helt tomt mål.

Dernæst stod den på flere skudsalver i retning af Tim Krul, der gang på gang fik afværget angrebene. Men kort før pausefløjtet kunne han igen intet kunne stille op, da Javi Garcia steg til vejrs ved et hjørnespark og headede bolden ind i kassen. På vejen i mål ramte den Davide Santons skinneben, efter at den italienske back i forsøget på at cleare bolden sparkede et stort hul i luften. Den kommer han til at have mareridt over i nat.

Efter pausen kom det zebrastribede hjemmehold ud med fuld damp på kedlerne i deres forsøg på at få vendt slaget. Det gav pote efter kun fem minutters spil, hvor Demba Ba førede bolden i nettet via hovedet på en aflevering sendt af sted i en blød bue lige uden for feltet.

Begge hold kom resten af halvleg frem til flere chancer, mens det var hjemmeholdet, der må siges at være bedst spillende overordnet set i hele anden halvleg.

Men når man ikke scorer på sine chancer imod et hold som Manchester City, så bliver man straffet. Og det var lige, hvad der skete for hjemmeholdet ti minutter før tid, da en storspillende Yaya Touré bragte sit mandskab på 1-3.

Det blev kampens slutresultat, og dermed henter Manchester City tre point på førerholdet og bysbørnene fra Manchester United, der stadig fører Premier League med tre point. De møder Sunderland senere lørdag eftermiddag.

Newcastle forbliver på en skuffende 14. plads.

Læs også: