KØB PLUS!

Shakhtar: Achtung, Dortmund kommer!

Shakhtar Donetsk frygter Dortmund og ser tyskerne som favoritter.

FC Nordsjællands banemænd Shakhtar Donetsk er pessimister før aftenens møde med Borussia Dortmund.

Det ukrainske hjemmeholds træner, rumæneren Mircea Lucescu, er imponeret over tyskernes spil og udvikling.

- Måske er Dortmund ikke et hold med superstjerner, men de spiller det bedste angrebsspil i Bundesligaen. Deres kombinationer flyder så frit som hos meget få hold i hele verden, siger han og tilskriver tyskerne favoritværdigheden.

Han kræver det ypperste af sine spillere, hvis ambitionerne om avancement skal indfries.

- Vi skal spille op til vores absolut bedste for at have en chance for at gå i kvartfinalen, siger han.

Shakhtar Donetsk er tilmed svækket af salget af den brasilianske troldmand Willian til Anzi. Russerne dykkede dybt i lommen og betalte mere end 300 millioner kroner for teknikeren.

Det gjorde Shakhtar Donetsk’ fans rasende, men klubben forsvarede sig med at have gjort en overordentlig god handel, og spilleren selv pegede også på det økonomiske aspekt.

- Jeg har tjent kassen på det her skifte. Hvem kan bebrejde mig det?

Ærlig snak, men det er dog en anden spiller, som Mircea Lucescu sukker over; Dortmunds polske angriber, Robert Lewandowski.

- Vi prøvede at købe ham for nogle år siden, da han var 19 år gammel, men Dortmund overhalede os. Det er en skam, vi ikke fik ham. Han er en fantastisk angriber. Robert Lewandowski har scoret 19 ligamål for tyskerne, men Dortmund kommer til kampen i Ukraine med ridser i lakken efter 1-4 nederlaget til HSV i Bundesligaen.

- Vi var sløje mod HSV. Vi skal være klart bedre mod Donetsk for at få noget med hjem, siger Jürgen Klopp.

Borussia Dortmund har ikke været i kvartfinalerne siden 1998, hvor de som forsvarende mestre røg ud af turneringen i semifinalerne. I denne sæson vandt de den indledende gruppe foran Real Madrid, Ajax Amsterdam og Manchester City.

- Det viser, at vi har lært noget fra sidste sæson, siger Robert Lewandowski.

Der røg tyskerne ud allerede i gruppespillet, men efter Bayern er stukket af i Bundesligaen, så ligner Champions League Dortmunds eneste chance for et trofæ.

Læs også: