Steven Gerrard sikrede Liverpool alle tre point mod bulgarske Ludogorets på et straffespark i sidste minut, der gjorde det til 2-1.

Der var lagt op til et magisk gensyn med Champions League for Liverpool, der ikke havde været med i turneringen siden 2009. Men den så ofte omtalte europæiske magi på Anfield opstod aldrig rigtig på en frustrerende aften mod bulgarske Ludogorets.

Ludogorets var blot et amatørhold for fire år siden, men det var ikke til at se i deres første Champions League-kamp nogensinde. De ydede nemlig hård modstand over for Liverpool igennem hele kampen og var tæt på at bringe sig foran med et skud på stolpen 20 minutter før tid.

Englænderne havde svært ved at spille sig frem til de helt store chancer og lignede i mange situationer et hold, der godt kunne bruge en angriber i stand til at skabe noget på egen hånd - som deres tidligere spiller Luis Suarez.

Erstatningen Mario Balotelli så endnu engang yderst uskarp ud lige indtil hans scoring til 1-0. 10 minutter før tid kunne italieneren score sit første mål i den røde trøje efter skidt bulgarsk forsvarsspil.

Kort før tid var Ludogorets dog ved at levere miraklet, da Daniel Abalo efter skidt forsvarsspil af Dejan Lovren gjorde det til 1-1. Men et straffespark til Liverpool i sidste minut begået af bulgarernes målmand blev omsat af englændernes anfører Steven Gerrard, der sikrede holdet alle tre point efter en sløj indsats.

Den anden kamp i gruppen vandt Real Madrid sikkert med 5-1 hjemme mod Basel. Reals bysbørn fra Atletico Madrid led et meget overraskende nederlag på udebane mod Olympiakos, der vandt 3-2.