6-0. AaB levede torsdag endnu engang op til klichéen om, at danske hold altid underpræsterer i Europa. Men trods tidligere europæiske blamager satte AaB med nederlaget til Staeua Bukarest alligevel en ny rekord for dansk elendighed.

Med seks rumænske mål i anden halvleg skriver nordjyderne sig nemlig ind i rekordbøgerne i Europa League som det hold, der har indkasseret flest mål i en halvleg i gruppespillets historie. Den tidligere rekord blev delt af Ventspils, Villarreal og Slavia Prag, der alle havde lukket fem mål ind på 45 minutter, men det overgik AaB altså med en historisk dårlig præstation.

Udklip fra UEFAs statistiske håndbog:

Som om det ikke var slemt nok, overtager AaB også rekorden for det største nederlag i Europa Leagues gruppespil nogensinde. Efter kampen kaldte AaBs Thomas Enevoldsen da også nederlaget for 'pinligt':

- Jeg står med en tom fornemmelse. Det er pinligt. Latterligt at vi skulle tabe så stort, sagde han.

I første halvleg var der ellers ikke meget, der tydede på, at det ville ende med en dansk endefuld. AaB spillede sig frem til flere gode chancer og burde nok også have bragt sig foran. Men i stedet for den forløsende danske scoring bragte Lucian Sanmartean hjemmeholdet i front efter 51 minutter.

Otte minutter senere fik AaB-målmand Nicolai Larsen rødt kort, da han fældede en modstander i straffesparksfeltet. Herefter gik det helt galt for de danske gæster. På 13 minutter skød rumænerne de skrantende danskere i sænk og skrev dermed endnu et kapitel i en forvejen tung bog over ydmygende danske nederlag i Europa.