Fodboldklubben Chelsea ser ud til endegyldigt at kunne afskrive den i forvejen utopiske tanke, at klubben kan rykke ud af Premier League.

Lørdag aften leverede de regerende mestre en opvisning med en 5-1-sejr over et skidt spillende Newcastle-hold, der meget passende blev sendt under nedrykningsstregen.

Sejren markerede samtidig den tiende Chelsea-kamp i træk uden nederlag i den bedste engelske række.

Serien på fire sejre og seks uafgjorte kampe blev pudsigt nok indledt, efter at storklubben 17. december sidste år fyrede manager José Mourinho.

Erstatningen i resten af sæsonen, Guus Hiddink, har været med i de seneste ni ligakampe, og lørdagens kamp mod Newcastle kunne hollænderen overvære med roligt sind.

Kampen var nemlig stort set overstået, da der var spillet 17 minutter.

På det tidspunkt førte Chelsea 3-0 efter en overlegen start på kampen, mens Newcastle var tilsvarende dårlige.

Den maskeklædte Diego Costa indledte målfesten, da han i kampens femte minut modtog en aflevering fra Willian og prikkede bolden forbi Newcastle-målmand Robert Elliot.

Fire minutter senere blev føringen fordoblet. Pedro Rodríguez opfangede en upræcis Newcastle-aflevering, og den tidligere FC Barcelona-fløj stormede af sted og scorede sikkert til 2-0.

Efter 17 minutter tog Willian et langt løb i venstre side, og han udnyttede en aflevering fra Diego Costa, der således fik sagt tak for sidst i forhold til 1-0-scoringen.

Imens kunne Newcastles forsvarsspillere stå og kigge undrende på hinanden, eftersom ingen tilsyneladende havde øje for Willian.

Gæsternes indsats blev meget godt illustreret, da Jonjo Shelvey efter 37 minutter lavede en sløset tilbagelægning, så Pedro Rodríguez var tæt på at score igen.

Det gjorde spanieren til gengæld efter 58 minutter, da han udnyttede en fremragende aflevering fra sin tidligere holdkammerat i Barcelona Cesc Fabregas.

Med 4-0-scoringen kom Pedro Rodríguez op på fire sæsonscoringer i Premier League for Chelsea, der hentede ham i den spanske storklub i august sidste år.

Senere scorede Bertrand Traore til 5-0, inden Andros Townsend fik reduceret kort før tid.

Med sejren ligger Chelsea nummer 12 i Premier League med 33 point for 26 kampe.

Klubben har ni point ned til netop Newcastle, der er tredjesidst lige under nedrykningsstregen.