Leicester har stadig maksimumpoint i Champions League efter en 1-0-sejr over Porto.

Leicester. Champions League-debutanten Leicester fortsætter med at imponere i klubbens første kinddans med den prestigefyldte klubturnering.

Med en 1-0-sejr på hjemmebane over Porto tirsdag aften er de engelske mestre fortsat i spidsen for gruppe G med seks point, mens FC København lige nu er nærmeste forfølger med to point færre.

For anden Champions League-kamp i træk holdt tilbagevendte Kasper Schmeichel sit mål rent, og så rakte Islam Slimanis enlige scoring til en spinkel sejr og tre værdifulde point.

Leicesters defensiv har ellers virket noget usikker på de engelske baner i den seneste tid, men i Champions League er der anderledes styr på sagerne.

Her ligner Claudio Ranieris mandskab igen det hold, der blev bygget på et solidt midterforsvar og lynhurtige kontrastød, og som efter den opskrift vandt et sensationelt mesterskab i sidste sæson.

Med Schmeichel tilbage mellem stængerne lykkedes det i store perioder Leicester at lukke ned for de teknisk stærkere gæster.

Porto-spillerne fik lov at trille bolden rundt i pæne, men ineffektive kombinationer, mens hjemmeholdet med overlegen fysik vandt de fleste dueller og derfor var farligere.

Målet, der bragte hjemmeholdet foran med 1-0 efter 25 minutters spil, var fremragende opbygget.

Marc Albrighton sendte en ultrapræcis pasning tværs over hele banen til Riyad Mahrez. Den farlige algerier tog et par træk, inden han med venstrefoden sendte den i en bue ind i panden på Islam Slimani, som headede Leicester i spidsen.

Mønsteret fortsatte langt ind i anden halvleg, men som Portos desperation voksede, forsvarede Leicester sig mere og mere dybt.

Schmeichel kunne ånde lettet op, da Hector Herrera fra tæt hold bragede bolden på opstanderen på Portos største chance syv minutter før tid, og til sidst løb tiden ud for de portugisiske gæster.

Leicester møder FC København på hjemmebane i næste spillerunde.