Sådan stemte Olsen og Agger

Listen over stemmer til Den Gyldne Bold er lang og interessant læsning

Fra hvert af de respektive lande får landstræneren, landsholdets anfører samt en udvalgt journalist lov til at stemme på, hvem der skal modtage prisen, FIFA's Ballon d'Or.

Her tildeler de henholdsvis fem, tre og et point. Den spiller, der får flest point, vinder den gyldne bold.

FIFA har netop offentliggjort stemmerne, og det er spændende og til tider nørdet læsning.

Af listen fremgår det for eksempel, at landstræner Morten Olsen havde stemt på Andrés Iniesta, Lionel Messi og Xavi i nævnte rækkefølge. Heraf kan man nok udlede, at vores landstræner ikke mener, at Cristiano Ronaldo er nogen særlig fed fyr, efter at have været med til at ekspedere os ud af sommerens EM.

Anfører Daniel Agger stemte på Andrea Pirlo, Andrés Iniesta og Lionel Messi.Den tatoverede Liverpool-spiller er sikkert heller ikke nogen stor fan af Ronaldo.

Den ene danske journalist, Niels Jørgen Larsen, var til gengæld mere begejstret for portugiseren, der fik toppoint. Lionel Messi og Andrés Iniesta fik de øvrige point.

Ganske sjovt og kuriøst er det at dykke ned andre landes stemmer. Sveriges landstræner Erik Hamrén gav for eksempel Zlatan Ibrahimovic den højeste score - det må være nogen indenrigspolitisk og for at sikre husfreden på landsholdet, der ligger til grund.

Zlatan selv stemte på Xavi, Andrea Pirlo og Leo Messi.Guyanas landstræner, Shabazz Jamaal, sendte sine fem stemmer efter Didier Drogba.

Dyk selv ned i den fyldige liste via linket HER.

Læs også: