Så mange millioner har Schmeichel tjent: Ryger halvdelen i skilsmissen?

Hvis Bente Schmeichel vælger at gøre krav på halvdelen af Peter Schmeichels samlede værdier, vil hun formentlig være godt sikret resten af sit liv.

180 millioner kroner. Den samlede indtjening i Peter Schmeichels aktive fodboldkarriere var nok til at placere ham på en tredjeplads i en opgørelse fra 2012 over de bedst betalte danske fodboldspillere nogensinde. Andre opgørelser pumper tallet op på over 200 millioner kroner i en spillerkarriere over 22 år fra 1981-2003, der også bød på personlige sponsorater for at lave reklamer for sportsudstyr fra Reebok, chokoladebarer fra Japan og bacon fra Danepak.

Kun Peter Schmeichel ved formentlig præcis, hvor meget fodboldkarrierens lukrative kontrakter i Manchester United, Aston Villa, Sporting Lissabon og Manchester City indbragte den uddannede tæppemontør. Men Peter Schmeichel tjente for alvor godt på at være verdens bedste målmand for mægtige Manchester United i halvfemserne. Også selvom nutidens astronomiske fodboldlønninger klart overgår den tids bedste betalte stjerner.

Læs også: Skal skilles efter 31 år: Schmeichel deler huset med konen

I Manchester United blev den største danske målmand nogensinde for alvor forgyldt, da han efter sit skifte fra Brøndby til Manchester United i 1991 opnåede at gøre det så godt gennem otte sæsoner, at han siden blev betegnet som det bedste køb nogensinde af manager Alex Ferguson. Peter Schmeichel var nemlig uhyre billig at købe, og det blev han belønnet for, når der skulle forlænges kontrakter.

Men også i karrierens efterår fortsatte Peter Schmeichel med at score gode kontrakter i respekterede klubber som Aston Villa, Sporting Lissabon og Manchester City, der var villig til at betale godt for at få en Manchester United-legende af de helt store som trækplaster.

Der er dog også lidt tab undervejs for Peter Schmeichel, der i både 2008 og 2013 har lidt store tab på investeringer i blandt andet ejendomme. Men tabene forbliver i småtingsafdelingen i forhold til den forventede indtjening fra den aktive spillerkarriere.

Peter Schmeichels holdingselskab GD Holding led i 2008 et tab på 15 milioner kroner, mens det vurderes, at Schmeichel samlet set har lånt over 22 millioner kroner til sit selskab, der stadig repræsenterer en negativ egenkapital på knap ni millioner kroner.

Læs også: Schmeichel i TV-program: Det betyder Bente for mig

Blandt andre tab kan Peter Schmeichel notere sig en mindre million-investering i sin egen ungdomsklub Hvidovre i 1999, hvor han overtog aktiekapitalen i klubben. Det blev dog aldrig den ventede succes, og Peter Schmeichel forhandlede sig i 2003 til rette med selskabet bag fodboldklubben, så han ikke længere var en del af projektet.

Siden har Peter Schmeichel tjent godt på løbende tv-kontrakter i både Danmark og England for blandt andre BBC-programmet ’Match of the day’, den britiske udgave af vild med dans, Discovery Channel og danske TV3. Både hos BBC og TV3 blev målmanden fyret i henholdsvis 2006 og 2012. Men Peter Schmeichel arbejder i dag igen som lejlighedsvis kommentator for BBC og som fodboldvært i forbindelse med TV2s transmittering af fodboldkampe. Sideløbende kører der aktuelt reklamer for forsikringsselskabet First, der i år indgik en to-årig aftale med Peter Schmeichel.

Læs også: