Der var drama til sidste sekund, da der tirsdag aften blev spillet Champions League i hele Europa. Få det store overblik over, hvordan kampene gik, og hvem der er videre.

Gruppe E:

Chelsea - Steaua Bukarest 1-0

Chelsea var på forhånd sikre på at komme videre til 1/8-finalerne, men med et nederlag ville Jose Mourinhos mandskab slutte på andenpladsen i gruppen. Den portugisiske træner havde på forhånd sagt, at han ville slutte Champions League-året godt af, og det sørgede Demba Ba for, da han allerede efter 10 minutter sørgede for kampens resultat. Dermed slutter englænderne som nummer 1 i puljen.

Schalke 04 - Basel 2-0

Opgøret var en direkte kamp om at komme videre til 1/8-finalerne. Schalke skulle vinde, mens Basel kunne nøjes med det uafgjorte resultat. Første halvleg forløb uden mål , men hurtigt inde i de sidste 45 minutter kom Schalke på kurs mod forårets 1/8-finaler. Efter 51 minutter scorede Julian Draxler til 1-0, og kort efter sørgede Joël Matip for 2-0. Den stilling holdt resten af kampen, og dermed tager Schalke sig af andenpladsen i gruppe E.

Gruppe F

Marseille - Dortmund 1-2

Med nul point havde Marseille udspillet deres chance for noget som helst, men der var mere på spil for Dortmund, der kunne blive afhængige af resultatet i gruppens anden kamp. Tyskerne kom dog hurtigt foran på mål Robert Lewandowski allerede efter fire minutter. Marseille kom dog hurtigt tilbage på mål af Diawara. Den stilling stod til at holde og med resultatet i kampen mellem Napoli og Arsenal betød det, at Dortmund var ude. Men med tre minutter igen gjorde Grosskreutz det til 2-1 og sikrede Dortmund førstepladsen i puljen.

Napoli - Arsenal 2-0

Arsenal kunne tåle at tabe med to mål og ville stadig gå videre som nummer to i gruppen. Der stod længe uafgjort, hvilket ville betyde, at Napoli var ude Champions League. Men efter 73 minutter dukkede Huguaín op bragte napolitanerne foran 1-0. I overtiden bragte Callejon for alvor spænding ind i opgøret med sin 2-0-scoring. Et mål mere ville sende Arsenal ud af Champions League, men englænderne holdt stand og tog andenpladsen i puljen. Både Napoli, Dortmund og Arsenal slutter med 12 point, hvilket er første gang i Champions League, at det sker.

Gruppe G

Atletico Madrid - Porto 2-0

Atletico Madrid var på forhånd videre fra gruppen og var også sikre på at tage førstepladsen. Porto derimod kunne med en sejr sætte sig på andenpladsen, hvis Zenit i gruppens anden kamp tabte. Der regnskab blev der dog ikke brug for, da Atletico var for stærke. Raul Garcia gjorde det til 1-0 efter 14 minutter, og otte minutter før pausen bragte Diego Costa det til 2-0.

Austria Wien - Zenit Skt. Petersborg 4-1

Østrigerne havde allerede udspillet deres chancer for Champions League-avancement eller muligheden for Europa League med tredjepladsen. Zenit derimod havde masser at spille for og kunne med en sejr kommer videre til 1/8-finalerne. Russerne kom da også foran på mål af Kerzhakov, men herefter gik det ned ad bakke. Hosiner bragte balance i regnskabet kort før pausen, og lige efter gjorde Jun det til 2-1. Hosiner var igen på pletten efter 51 minutter, og i overtiden lukkede og slukkede Kienast til 4-1. Nederlaget fik dog ikke betydning for Zenit, der går videre på andenpladsen, da Porto også tabte.

Gruppe H

AC Milan - Ajax 0-0

Hollænderne var pisket til at vinde kampen for at gå videre, mens italieneren kunne nøjes med uafgjort. Ajax var tæt med et hovedstød på stolpen allerede efter fem minutter fra danske Christian Poulsen, og efter 20 minutter fik Milans Montolivo rødt for en grim stempling på Christian Poulsen. Herefter pressede Ajax tungt på for at komme foran. Målet kom dog aldrig på trods af det, der lignede en belejring af Milan-målet til sidst. Med det uafgjort resultat går Milan videre fra gruppens andenplads, mens Ajax er klar til Europa League.

Barcelona - Celtic 6-1

Barcelona var sikre på at komme videre fra gruppen, men kunne med pointtab miste førstepladsen. Den var dog aldrig i fare i en kamp, der endte i et Neymar-show. Pedro og Piqué gjorde det til 2-0 i første halvleg, og i de sidste 45 minutter startede Neymar med at trylle. På lige godt 13 minutter scorede brasilianeren hattrick, hvilket var hans første mål i Champions League. Tello gjorde det til 6-0, mens Samaras scorede et trøstemål for Celtic kort før slutfløjtet.