Real Madrid blæste Basel ud af banen

Den spanske kongeklub lukkede kampen mod Schweiziske Basel allerede i første halvleg med fire mål. Det var dog et selvmål, der satte spanierne i gang, inden de offensive superstjerner Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og James Rodriguez på seks minutter gjorde det til 4-0. Og så hjalp det ikke meget, at Basel fik reduceret ved Derlis González kort inden pausen. For i anden halvleg lukkede angriberen Karim Benzema det fuldstændigt ved at score til 5-1. Et mål, der i øvrigt var Real Madrids mål nummer 1000 i europæisk sammenhæng.

Liverpool sekunder fra fiasko

Selvom det ikke blev en pointmæssig fiasko for Liverpool, der var tilbage i Champions League efter fem års fravær, så var præstationen ikke værd at skrive hjem om. De bulgarske miniputter fra Ludogorets havde nemlig englænderne på krogen meget længe, og de var så sågar ved at bringe sig foran med 20 minutter igen, men stolpen reddede Liverpool. I stedet så kunne englænderne bringe sig foran 10 minutter før tid på et mål af Mario Balotelli. Men bulgarerne nægtede at lægge sig ned, og det lykkedes dem at komme tilbage. Men et straffespark i overtiden reddede Liverpool, da holdets anfører Steven Gerrard kunne gøre det til slutresultat 2-1.

Ufarlige Arsenal

Arsenal havde ikke meget at byde på rent offensivt i deres svære udekamp mod Dortmund. Og når det endelig lykkedes dem at komme frem, så vidste man nærmest, hvordan det ville gå, når nyindkøbet Danny Welbeck skulle afslutte. Og ganske rigtigt fik han heller ikke scoret tirsdag aften. Dortmund manglede også skarphed på den sidste afslutning i den anden ende, men de havde dog kvaliteterne til at score de to afgørende mål, der sikrede dem sejren. Målscorerne blev Ciro Immobile og Pierre-Emerick Aubameyang.

Sent mål reddede Galatasaray

Galatasaray havde helt sikkert håbet på at komme fra land med en sejr på hjemmebane mod belgiske Anderlecht. Men tyrkerne havde det svært på deres stemningsfulde hjemmebane. Og i stedet var det den blot 20-årige Dennis Praet, der kunne bringe belgierne på sejrskurs kort inde i anden halvleg. Galatasaray blev dog ved med at presse på igennem hele anden halvleg, og efter et gennembrud i venstre siden lykkedes det at få et indlæg ind til den altid farlige Burak Yilmaz, der kunne sætte bolden i nettet til udligningen i overtiden.

Tidlig udvisning til Benficas målmand

Zenit fik en drømmestart på udebane mod Benfica, da brasilianeren Hulk blev stukket i dybden, og elegant lagde den ind over Artur i målet. Meget mere så man ikke til selvsamme Artur, da han efter blot 18 minutter nedlagde Danny uden for feltet, og korrekt modtog et rødt kort. Kort efter kunne russernes Axel Witsel stige op på et hjørnespark og gøre det til 2-0. Og så lignede det for alvor en umulig opgave for portugiserne at komme tilbage. I stedet så lykkedes det for dem at undgå flere scoringer, så de 'kun' tabte kampen 2-0.

Stor dansk indsats i svensk nederlag

Dagens eneste dansker i aktion i Champions League var Malmös målmand Robin Olsen, der på forhånd så ud til at få en travl aften. For i Torino ventede der verdensstjerner på stribe klar til at give Juventus en drømmestart på turneringen. Robin Olsen stod dog en brandkamp og holdt italienerne fra fadet ved flere situationer. Desværre for ham og Malmö lykkedes det dog Carlos Tevez at få bolden i nettet i to situationer, og det var nok til at give Juventus en 2-0-sejr.

Monaco fik has på FCKs banemænd

Efter mange års fravær er Monaco atter at finde i Europas fineste klubturnering. Og de fik et drømmecomeback, da de på hjemmebanen i det lille fyrstendømme vandt med 1-0 over FC Københavns banemænd fra Leverkusen. Efter en målløs første halvleg var det portugiseren João Moutinho, der lidt heldigt kunne bringe holdet på sejrskurs. På trods af et tysk pres resten af kampen, så lykkes det for Monaco at holde stand og tage alle tre point med fra opgøret.

Græsk tragedie for Atletico

Atletico Madrid var helt forrygende i sidste sæson, hvor de snuppede andenpladsen i Champions League, og ikke tabte en eneste kamp på udebane. Den statistik blev der dog ændret på i Grækenland tirsdag aften, hvor Olympiakos ventede. Grækerne fik en drømmestart og førte fortjent 2-1 ved pausen efter mål af Arthur Masuaku og Ibrahim Affelay. I anden halvleg var det Konstantinos Mitroglou, der kunne gøre det til 3-1 efter reduceringen fra Mario Mandžukić. Til sidst fik Antoine Griezmann pyntet på resultatet, der blev 3-2.