KØB PLUS!

Roskilde Festival redder VM for Hjemløse

Danmark er blandt de 48 nationer, som skal deltage i den 10. VM-slutrunde i fodbold for hjemløse i Mexico City fra den 6. til den 14. oktober.

Danmark er igen med ved VM for hjemløse. Men det er kun takket være økonomisk fra Roskilde Festival-fonden, at det kan lade sig gøre at sende landsholdet afsted hele vejen til Mexico.

Lodtrækningen placerede Danmark i Gruppe A sammen med Mexico, Sydafrika, Kroatien, Canada og Haiti.

- Det er 7. gang, Hjemløselandsholdet er med i VM-slutrunden, fortæller Martin S. Pedersen, sekretariatschef i Ombold, organisationen, der gennem fodbolden forsøger at hjælpe socialt udsatte tilbage til en normal tilværelse.

- Men uden en storslået donation fra Roskilde Festival havde vi været tvunget til at melde fra. Vi mærker også den økonomiske krise, og det har i år været vanskeligt at få vore tilskud til blot at dække aktiviteterne for bredden, deriblandt det landsdækkende og vellykkede projekt Ombold Lokalt.

Donationen dækker ikke kun alle udgifter på deltagelsen i VM-slutrunden, men tilgodeser også andre af Ombolds aktiviteter.

- Vi er meget glade for, at Roskilde Festivals publikum og frivillige kan hjælpe med at få Hjemløselandsholdet til Mexico, siger Christina Bilde, Roskilde Festivals talskvinde.

- Det er helt i vor ånd at bakke op om Ombolds projekter via festivalens overskud, der altid doneres til velgørende formål.

Janek Majewicz, cheftræner for Hjemløselandsholdet, har udtaget følgende spillere: Daniel Jaskov (Aarhus), Imran Khasadar (Værløse), Patrick Hasselstrøm (København), Anders Schøn Christiansen (Hvidovre), Tim Møller Buus (Frederikssund), Eerli Nukannguaq Semsen (Aalborg), Rasmus Akselsen (Tåstrup/Albertslund) og Christian Schoor Deleuran Petersen (København).

- Det er en flok unge spillere på et ganske højt niveau, og de har forberedt sig ihærdigt, siger Janek Majewicz.

- Vi er kommet i en vanskelig gruppe, men har et berettiget håb om at gå videre fra puljen og forbedre vor 17. plads fra slutrunden i Paris sidste år. Spilleplanen er ikke offentliggjort endnu. Det kan tænkes, at vi allerede i åbningskampen møder Mexico, en af storfavoritterne til at vinde titlen.