Ronaldos hemmelighed: Sådan holder han kroppen toptrimmet

Se Cristiano Ronaldos omfattende ritual efter hver kamp.

Der er tænkt nøje over, hvordan Cristiano Ronaldo holder sin toptrimmede krop klar til at præstere på verdensklasseniveau flere gange om ugen.

Midt i de strikse kostplaner og den specialdesignede fysiske træning er der også helt særlige ritualer for, hvordan én af historiens bedste fodboldspillere bliver klar på ny efter en kamp er overstået.

Den spanske avis AS og fodboldmagasinet FourFourTwo er blandt de medier, der har sammensat Real Madrid-stjernens faste ritual efter, han har forladt hjemmebanen Bernabeu og givet sine interviews til alverdens medier. Der er langt fra direkte

KOST

Noget overraskende involverer Cristiano Ronaldos hemmelige opskrift på at komme sig oftest indtagelse af pizza. Den ovale italienske nydelse er ikke på mange diætisters ønskeliste, men for Cristiano Ronaldo virker det åbenbart som den perfekte måde at få kulhydrater og proteiner tilbage i kroppen efter en kraftig energiudladning. Hertil spiser han, ifølge FourFourTwo, andre kulhydratholdige snacks, frugt og sportsdrikke.

DET KOLDE GYS

Men før Cristiano Ronaldo kan spise sig til at genvinde kræfter, har han allerede været gennem et omfattende baderitual. Mange har hånet Cristiano Ronaldo for hans tidsforbrug foran et spejl, men der er en mening med galskaben, hvis superstjernen er sidste mand ude af omklædningsrummet.

For at sikre blodets gennemstrømning til trætte muskler eller forslåede led, bader Cristiano Ronaldo skiftevis i varmt vand mellem 38 til 44 grader for så at skifte til koldt vand i tre minutter ad gangen. Sammenlagt 30 minutter går med det baderitual.

LÆS MERE OM CRISTIANO RONALDOS HVERDAGSRITUALER HER

SVØMNING
Derefter er der stadig en del at nå, inden Cristiano Ronaldo kan sætte sig ind i en dyr bil og køre til luksushjemmet i Madrid-forstaden Pozuelo de Alarcon. Pligterne fortsætter i et svømmebassinet, hvor han i total ro og ensomhed svømmer frem og tilbage i 20 minutter med tid til at afstresse og  gennemgå sine fejl og fortræffeligheder i den netop overståede kamp.

TYRKISK BAD
Det er ved at være sent, hvis der er tale om en aftenkamp, men Cristiano Ronaldo har stadig flere punkter på programmet for at falde til ro. Først sætter han sig i et spa-bad, hvor ventiler kan sprøjte hårde vandstråler på de ømme muskler og sikre yderligere cirkulation og restitution.

Cristiano Ronaldo er næsten ved at være klar til afgang. Men for at øge chancerne for, at han kan falde i søvn efter kampen, bruger han fem minutter yderligere i et varmt tyrkisk dampbad, der skal varme musklerne og berolige nervesystemet efter en adrenalinpumpende oplevelse på fodboldbanen.

Et ritual er nået til sin ende, ind til der igen er nye ritualer og kostplaner før næste træning og kamp.

Læs også: