I frustration over at blive vist sit andet gule kort, skubbede Cristiano Ronaldo i går dommeren, og det kan koste rigtigt dyrt for Real Madrid-spilleren.

Cristiano Ronaldo kan godt begynde at affinde sig med en plads på tribunen, efter at han i går først blev vist det røde kort og sekunder efter skubbede dommeren. Forseelsen blev nemlig indberettet af dommer Ricardo De Burgos, og den slags tager de seriøst i Spanien.

'Efter det røde kort var blevet vist, skubbede spilleren mig let,' skulle der angiveligt stå i dommerens indberettelse.

Således kan et skub af let karakter – som Ronaldos blev vurderet til – straffes med karantæne fra fire til 12 spilledages karantæne. Får Ronaldo fem eller under spilledages karantæne er de kun gældende i den spanske Super Cup.

Får han derimod seks eller flere, så er karantænen gældende i samtlige spanske turneringer – altså også i La Liga, hvor Real Madrid søndag indleder sit titelforsvar ude mod Deportivo La Coruna.

Real Madrid-træner Zinedine Zidane ville ikke kommentere på dommerens præstation, men han ærgrer sig over, at Ronaldo muligvis ikke kan være med i returopgøret.

»Vi spillede en god kamp, men det irriterer mig, at Ronaldo blev udvist. Måske var der ikke noget straffe, men at give ham et kort for skuespil var lidt hårdt. Det kan vi ikke ændre på nu, selvom vi prøver at få ham klar til onsdag,« sagde Zidane efter kampen til Marca.

Før det skete havde Ronaldos nemesis Messi udlignet til 1-1 på et straffespark, men Ronaldo ville ikke stå i skyggen. Som kun Ronaldo kan trak han ind i banen og hamrede bolden op i det lange hjørne – ren klasse. Han bragte Real Madrid foran 1-2 på Camp Nou og viste, hvorfor de sidste år blev mestre.

Nærmest euforisk smed Ronaldo karakteristisk trøjen, og spændte samtlige muskler i kroppen. Der var ingen tvivl om, at han har spist sin spinat i sommerpausen, men hvor imponeret dommeren end har været over hans fysik, fik han stadig et gult kort for at tage trøjen af.

To minutter senere blev det gule kort en dyr fornøjelse, da Ronaldo efter dommerens opfattelse faldt noget let i en duel på kanten af straffesparksfeltet. Ronaldo blev præsenteret for sit andet gule kort, og det blev vekslet til en badebillet efter 82 minutters spil.

Ronaldo var ikke enig i kendelsen, der også var noget kontroversiel, og derfor gav han dommer Ricardo De Burgos et demonstrativt skub. Det kan altså nu koste Ronaldo dyrt, for selvom klubben har appelleret det gule kort, så kan dommerskubbet stadig takseres til karantæne.

Ronaldo kan dog takke sin holdkammerat Marco Asensio for, at det røde kort ikke også kostede sejren. Således scorede han et sandt pragtmål efter 90 minutter, da han tordnede et skud forbi Marc-Andre ter Stegen i Barcelona-målet.

»Det, Asensio gjorde, overrasker mig ikke. Han gør alt fænomenalt, og vi er glade for ham, som vi er med alle andre,« sagde Zidane til Marca.