Cristiano Ronaldo scorede to gange for Real Madrid og kom i spidsen for topscorerlisten i sejr over Bilbao.

Real Madrid puster FC Barcelona i nakken i den spanske Primera Division i fodbold.

Lørdag vandt formstærke Real 4-2 hjemme over Athletic Bilbao, så træner Zinedine Zidanes klub er ubesejret i ni ligakampe på stribe. Her har Real Madrid hentet 23 af 27 mulige point.

Det begyndte også forrygende for hjemmeholdet på Santiago Bernabeu, for allerede i kampens tredje minut scorede Cristiano Ronaldo sit 20. ligamål i sæsonen.

Han modtog bolden i venstre side af banen og tog et træk ind i banen, hvorefter han sendte bolden højt op i netmaskerne til 1-0.

Idyllen blev dog spoleret efter 11 minutter, da hjemmeholdets defensiv begik en kapitalbrøler.

Forsvareren Raphaël Varane ville lægge bolden tilbage til målmand Keylor Navas, som imidlertid var løbet ud af sit mål og derfor var uforberedt på en tilbagelægning.

Real-målmanden fik kun lige det yderste af målmandshandsken på bolden, hvorefter Bilbaos Javier Eraso kunne udligne til 1-1 i et tomt mål.

Gæsternes forhåbninger om at få point blev dog mere eller mindre afsluttet før pausen.

Efter 38 minutter trak James Rodríguez sig fri og sendte bolden over i det lange hjørne til 2-1, og lige før pausen scorede Toni Kroos til 3-1.

Syv minutter før tid blev Raphaël Varane udvist, da han modtog sit andet gule kort.

Trods store chancer blev der først scoret igen fire minutter før udløbet af de 90 minutter, og igen var Cristiano Ronaldo på pletten.

Denne gang modtog portugiseren et indlæg, inden han scorede sit 21. ligamål i sæsonen. Dermed er han alene i spidsen for topscorerlisten i ligaen, et mål foran FC Barcelonas Luis Suarez.

Bilbao fik pyntet til slutresultatet, da Gorka Elustondo headede bolden i mål.

Barcelona topper ligaen med 54 point for 22 kampe.