Real Madrid uden Cristiano Ronaldo er stadig et andet hold end Real Madrid med Cristiano Ronaldo. Det blev igen understreget søndag aften, da en knæskadet Ronaldo kun kunne se til, mens hans holdkammerater led et sviende nederlag ude mod Real Sociedad. Hovedstadsklubben tabte 2-4 til baskerne efter at have været foran 2-0.

Ronaldo er plaget af knæproblemer, og derfor kunne han ikke være med. Samtidig har Madrid sagt farvel til både Angel di Maria og Xabi Alonso i den forgangne uge, og begge spillere kunne uden tvivl have pyntet på holdet mod Sociedad.

Det begyndte ellers så godt for de forsvarende Champions League-vindere. Efter seks minutter bragte Sergio Ramos gæsterne foran efter et hjørnespark, og fem minutter senere fordoblede Gareth Bale madrilenernes føring, da han efter en tunnel på kanten af feltet sikkert sparkede et fladt skud i mål. Sådan så alt ud til at køre efter drejebogen for de til lejligheden fuchsia-klædte gæster, og både Karim Benzema og Marcelo havde gode muligheder for at udbygge føringen mod de groggy baskere, men kort før pausen vendte kampen pludselig på hovedet.

Først udnyttede Inigo Martinez en løs mulighed efter et hjørnespark i det 35. minut, og seks minutter udlignede Zurutuza med et kraftfuldt hovedstød, så holdene kunne gå til pausen med stillingen 2-2.

De sidste 45 minutter blev igen indledt med et Madrid-pres, men det var baskerne, der kom foran efter 64 minutter, da Zurutuza kom foran Pepe og fik sparket en tværbold ind bag Casillas.

10 minutter senere afgjorde Carlos Vela definitivt kampen til hjemmeholdets fordel, da han efter et hjørnespark fik bolden med sig, drejede rundt og bankede den i mål. Casillas og Madrid-forsvaret appellerede for, at mexicaneren havde brugt hånden, men dommeren var ikke i tvivl og anerkendte målet.

Trods flere Madrid-chancer endte kampen således med en overraskende hjemmesejr til baskerne, der kom godt igen efter at have været på hælene i begyndelsen af første halvleg. Det var i øvrigt en tiltrængt sejr for Sociedad, som både tabte til Eibar i La Liga-premieren og siden røg ud af Europa League med et 0-3 nederlag ude mod FC Krasnodor. Til gengæld virker det nye Real Madrid med verdensmester Toni Kroos og dyrt indkøbte colombianske James Rodriguez endnu ikke til at være en maskine, der har fundet sit rette omdrejningstal.