KØB PLUS!

Ronaldo: Jeg ville stemme på mig selv

Den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo ville have sat kryds ud for sig selv som verdens bedste fodboldspiller, hvis reglerne havde tilladt det.

Journalister, landsholdstrænere og landsholdsanførere skal hvert år stemme på en af de 23 nominerede til prisen som verdens bedste fodboldspiller. Selvom Cristiano Ronaldo kan stemme i kraft af sit portugisiske anførerbind tillader reglerne ikke, at han stemmer på sig selv som vinder af FIFAs Ballon d’Or.

Men havde det været en mulighed, så havde han grebet den:

- Hvis jeg kunne, ville jeg stemme på mig selv. At være ydmyg er ikke godt. Jeg er den, jeg er, og jeg er glad for det, siger Ronaldo til France Football.

De seneste tre år har Lionel Messi vundet den eftertragtede pris, og selvom den 27-årige Cristiano Ronaldo allerede har vundet én gang i 2008, er han ikke tilfreds med de seneste års prisuddelinger. Han er blevet meget fortvivlet de gange, hvor han ikke har vundet, og ved den ene af prisuddelingerne begyndte han endda at græde, mindes dagbladet.no i deres artikel om Ronaldos interview med France Football.

Cristiano Ronaldo bliver støttet af sin klubtræner Jose Mourinho, som er enig i, at det er på tide, at 'Den Gyldne Bold' igen går til Cristiano Ronaldo.

- Det vil være en forbrydelse, hvis ikke Cristiano vinder Ballon d'Or. Hvis Messi er den bedste i verden, er det fordi, Cristiano er fra en anden planet, siger Jose Mourinho til portugisiske A Bola.

Jose Mourinho har dog også en forklaring på, hvad der kan være skyld i, at Cristiano Ronaldo ikke har vundet prisen de seneste år.

- Hvis Cristiano ikke vinder i år, har det noget at gøre med hans image. Han sælger ikke sig selv så godt og er ikke altid en flink fyr, siger Jose Mourinho til portugisiske A Bola.

Ronaldo scorede i sidste sæson 46 mål i 38 kampe og har i denne sæson scoret otte mål i syv kampe. Den 7. januar vil det vise sig, om det er nok til at gøre 2012 til året, hvor Cristiano Ronaldo og Jose Mourinho får deres vilje, eller om prisen igen går til den argentinske favorit Lionel Messi.

Læs også: