Luciano Spalletti måtte igen svare på spørgsmål om bænkede Francesco Totti efter Romas 4-1-sejr over AC Milan.

Rom. Efter denne sæson går 40-årige Francesco Totti på pension efter cirka 25 år som en del af fodboldklubben AS Romas førstehold.

Noget kunne tyde på, at Roma-træner Luciano Spalletti ser frem til at se klubikonet lade sig pensionere. Om ikke andet så fordi træneren slipper for igen og igen at svare på spørgsmål om Totti.

Søndag aften vandt Roma en flot sejr på 4-1 ude over AC Milan og holdt liv i det spinkle håb om at vinde mesterskabet i Italien.

Alligevel skulle Spalletti forholde sig til den bænkede legende, som han har skullet gøre det gennem det meste af sæsonen.

- Vi ender altid med at tale om det samme. Holdet fortjener ros, men i stedet taler vi om dette.

- Hvis jeg lader ham (Totti, red.) spille i fem minutter, så viser jeg manglende respekt over for en legende. Og hvis jeg ikke skifter ham ind, så er det også forkert, siger Luciano Spalletti ifølge Football Italia.

Francesco Totti er det måske største klubikon i Romas historie, men i denne sæson har klubbens mangeårige anfører kun fået sporadisk spilletid som indskifter.

Roma har med tre runder tilbage 78 point, et point mere end Napoli på tredjepladsen. Juventus topper med 85 point.

De to bedste hold i den italienske Serie A kommer med i Champions League-gruppespillet i næste sæson, mens nummer tre skal spille kvalifikationskampe om at komme med i gruppespillet.

I den ligning har Luciano Spalletti altså ikke råd til at udstede garanti for spilletid til Francesco Totti.

- Det handler om, at vi kæmper for at komme med i Champions League og vinde kampene uanset hvad, siger træneren.

Roma scorede kampens sidste mål til 4-1 få minutter før tid, da Daniele De Rossi udnyttede et straffespark.

Det skulle Francesco Totti sædvanligvis have eksekveret, hvis han havde været på banen.

Roma havde imidlertid foretaget sin sidste indskiftning kort tid forinden. Og så måtte Luciano Spalletti igen forklare sig.

- Hvordan kunne jeg vide, at vi ville få tilkendt et straffespark? Hvad kunne jeg have givet ham på fem minutter? Milan angreb, og vi var trætte, så det var min beslutning. Jeg beklager, siger Luciano Spalletti.

Trænerens fremtid i Roma er i øvrigt også uvis, da han har kontraktudløb efter sæsonen.