KØB PLUS!

Ro på DK: Fischer har stadig mangler

Mens alle jubler over Viktor Fischers suveræne start på 2013 og kræver den unge Ajax-spiller på landsholdet, så er andre langt mere skeptiske

Med Nicklas Bendtner definitivt ude af Danmarks to VM-kvalifikationskampe til marts mod Tjekkiet og Bulgarien skal landstræner Morten Olsen tænker alternativt. For den oplagte afløser står ikke umiddelbart klar i kulissen.

Derfor har den tidligere landsholdspiller og nuværende ungdomstræner i Ajax Kenneth Perez sammen med flere andre peget på 18-årige Viktor Fischer, der i øjeblikket viser storform for Ajax Amsterdam. I weekendens 'De Klassieker' mod Feyenoord i Æresdivisionen scorede den offensive spiller to gange, og tanken er, at han da også kan gøre det samme på landsholdet.

- Han skal starte inde, det må jeg sige. Han er meget, meget spændende ude på den venstrekant, hvor han skærer ind. Han er så hamrende målfarlig, han er så mål-ærgerrig. Han vil så gerne lave mål, og det er jo det, vi skriger og sukker efter på det danske landshold. Så hvis man er god nok til at spille i Ajax, og man spiller så godt, som han gør, så synes jeg altså, at han skal starte inde. Det må jeg sige, fortalte Canal 9-kommentatoren Niels Christian Frederiksen, da han søndag aften var gæst i fodbolddebatprogrammet, Fodbold FM, på radio24syv.

Det samme var FC Københavns assistent-træner Brian Riemer. Han har fulgt Viktor Fischer tæt i flere år. For inden sin tjans som senior-træner i FCK var Riemer fokuseret på ungdomsfodbold, og derfor har han set Viktor Fischer helt tilbage i sin tid som først AGF-spiller, så FC Midtjylland-spiller og nu Ajax Amsterdam-spiller. Fælles for Fischer alle tre steder er, at han ikke tager nok del i spillet i kampene.

- Når vi ser Viktor Fischer nu, så er hans problem stadigvæk at komme til at gøre en større forskel i kampen. Så kan man sige, er det ikke en forskel at score to mål? Det er det selvfølgelig, og så vil mine argumenter forstumme lidt, efter han lavede to mål i eftermiddags (søndag, red.), men min pointe er bare, at vi mangler at se det gennembrud, hvor han dominerer kampen mere i spillet og ikke kun i målscorerens rolle, sagde FCK's Brian Riemer i Fodbold FM.

- Han er en ung spiller, han har meget at lære, og det vil komme med tiden, det er bare de ting, jeg har set ham have af problemer på sin egen årgang, når han har spillet for landsholdene.

- For man kan sige, du skal godt nok score mange mål, hvis det skal være din eneste spidskompetence, lød analysen fra Brian Riemer.

Udover diskussionen om Viktor Fischer, så fokuserede Fodbolddebatprogrammet, Fodbold FM, også på Pep Guardiolas mission i Bayern München, styrkeforholdet mellem norsk og dansk fodbold, FC Københavns bedrifter i de sidste transfervinduer og meget meget mere.

Hent første time af Fodbold FM her og anden time her.