KØB PLUS!

Rige spillere - kidnappernes yndlingsofre

Historien er fyldt med eksempler på fodboldspillere, der har fået familiemedlemmer kidnappet.

Søsteren til Zenits brasilianske stjernespiller Hulk blev kidnappet i Brasilien, men det er langt fra første gang, at pengegriske kriminelle har kigget mod fodboldverdenen for at kræve store løsesummer. FourFourTwo har samlet en liste over nogle af de mest opsigtsvækkende eksempler.

Den falske kidnapning

I oktober 2010 blev Perla Marmol, søster til den daværende Atlante-spiller Líder Mármol tilsyneladende kidnappet med en løsesum på 40.000 dollars til følge. Den bekymrede bror betalte pengene og skyndte sig hjem til sin løsladte og uskadte søster, hvis historie dog begyndte at falde mere og mere fra hinanden. Det lokale politi begyndte at undre sig over den amatøragtige kapring og Perlas manglende evne til at huske hvor hun havde været fanget i tre dage. Til slut indrømmede søsteren dog den Fargo-lignende iscenesatte bortførelse med formålet om at få en del af sin brors formue.

- Jeg er glad for at hun har det godt, men det var en dum idé hun havde fået, sukkede Líder Marmol senere.

Cruyff-vendingen

Det var et af fodboldens mest vedvarende mysterier: Hvorfor meldte Johan Cruyff fra til VM i Argentina i 1978. Dengang blev det antaget, at den hollandske storspiller trak sig fra turneringen i protest mod det militære diktatur i værtslandet, men i 2008 satte den tidligere Barcelona-træner selv en stopper for spekulationerne.

- Jeg fik sat en pistol for panden, og min kone og jeg blev bundet foran vores børn i vores lejlighed i Barcelona.

Det tvang hollænderen til at ændre sine prioriteter. Siden da overnattede væbnet politi i Cruyffs lejlighed i fire måneder.

Shopping-rundtur

I oktober 2004 blev Velez Sarsfields 24-årige højreback, Santiago Ladino, snuppet på gaden af fire væbnede mænd, som slæbte ham rundt i byen og tvang ham til at hæve penge til dem i diverse hæveautomater. Efter et par timers 'shopping-terapi' efterlod røverne Ladino udenfor den rivaliserende klub San Lorenzos hjemmebane.

- Denne hændelse er ikke noget at skrive om, det er den slags der sker i Argentina, funderede Ladinos tilsyneladende upåvirkede far bagefter.

Berbatovs virkelige Godfather-øjeblik

Når man som Dimitar Berbatov har lært engelsk ved at se Godfather-trilogien, må man have frygtet det værste, da Georgi Iliev, Bulgariens svar på Michael Corleone, i 1999 nappede den dengang 18-årige CSKA Sofia-spiller efter træning med det formål, at den nuværende Fulham-spiller skulle spiller for Ilievs egen klub, Levski Kyustendil. Et hektisk opkald til sin far, der fik forhandlet en aftale om løsladelse på plads, reddede imidlertid den talentfulde spiller.

Romario svarer igen

I maj 1994 blev Romarios far kidnappet fra en bar i Rio de Janeiro, og den daværende Barcelona-stjerne afkrævet 7 millioner dollars i løsesum. Det fik den kontroversielle brasilianer til at true med at trække sig fra den forestående VM-slutrunde i USA, hvilket fik Rios kriminelle underverden til at fortælle politiet om faderens opholdssted, i frygt om at Brasilien ikke kunne klare sig uden deres stjerne. Som bekendt blev Selecao verdensmestre for fjerde gang med Romario som den helt store spiller.

Mor er den bedste i Brasilien

- Hver dag er en dårlig dag når din mor er kidnappet, udtalte en filosofisk Robinho nogle år efter, at hans mor i 2004 blev kapret udenfor Sao Paulo af en væbnet gruppe mænd, som holdt hende fanget i 40 dage, indtil det daværende 20-årige Santos-talent betalte i omegnen af en halv million kroner i løsesum.

Sagen fik enorm omtale og siden da man set flere lignende sager, som eksempelvis da Luis Fabianos mor i 2005 blev den femte kidnappede slægtning til en brasiliansk fodboldspiller på bare fem måneder. Efter 60-dages fangenskab blev den tidligere Sevilla-spillers mor reddet ved en storstilet politiaktion og ingen løsesum blev således betalt.

Endnu end falsk kidnapning

Vi slutter som vi startede, med en selviscenesat kidnapning, men denne gang var det af spilleren selv. På vej til at komme for sent til træning og med viden om, at det ville koste ham 40 procent af sin løn, påstod Botafogos Somalia, at han var blevet kidnappet i sin bil om morgenen, kørt rundt i Rio de Janeiro og frastjålet sine penge og smykker. Efterforskningen stoppede dog brat, da politiet så billeder af den 26-årige midtbanespiller forlade sin lejlighed klatøjet blot to timer efter den påståede episode.

- Jeg var ved at komme mig efter en stor fest. Jeg undskylder til klubben og dens fans. Sikke en fejltagelse, indrømmede spilleren efterfølgende.