KØB PLUS!

Richter støtter landsholdet

Jonathan og Simon Richter er i Rustenburg for at støtte landsholdet - og Jonathan er oppe at gå.

Jonathan Richter er på benene igen. I bogstaveligste forstand. I den mest skærende kontrast til den tordenvejrsdag i juli sidste år, da han blev ramt af lynet på Hvidovre Stadion, hygger den uheldige fodboldspiller sig torsdag i bagende sol fra en skyfri himmel i Rustenburg sammen med sin tvillingebror Simon og fire venner.

Sammen havde de af Spillerforeningen fået sponsoreret en tur til Danmarks tre indledende kampe ved VM, og i aften overværer de den sidste kamp mod Japan.

- Vi er sammen med nogle venner og hygger bare og nyder livet, storsmiler Jonathan Richter i fuld Roligan-uniformering og med en øl i hånden.

I de 11 måneder, der er gået siden ulykken, har Jonathan Richter oplevet sit livs nedtur. Efter flere uger, hvor han i kunstigt koma svævede mellem liv og død, fik han i slutningen af august amputeret sit venstre underben og tilbragte det næste halve år i kørestol.

Men nu er han igen oppegående. Med et kunstigt underben og krykker er han i stand til at gå rundt sammen med sine venner, om end han endnu har et stykke vej til fuld mobilitet.

- Humøret hænger lidt engang i mellem, når drengene står og spiller fodbold, så gør det lidt ondt i hjertet. Men bare det at være med igen sammen med drengene, det er fedt. Jeg er en mand med et godt mod, synes jeg selv, siger Jonathan Richter.

- Det går bedre. I de sidste to måneder er det gået meget fremad. Jeg genoptræner meget ude i Rødovre, og det går fremad både med humøret og benet, selvom det går langsomt, siger Jonathan Richter, der af sin bror og vennerne blot bliver kaldt Jonas.

- For os, der ser det ude fra, går det rigtig hurtigt fremad med Jonas. Det er vildt, som det er blevet bedre på de sidste måneder, indskyder Christian Mogensen.

Nedturen har ikke kun været stejl for Jonathan, men også for hans bedste ven og tvillingebror Simon. Kort efter ulykken spillede Danmark venskabskamp mod Chile, hvor de på landsholdstrøjen bar påskriften ”God Bedring, Jonathan Richter.” Den kamp så Jonathan Richter ikke selv, fordi han stadig lå i koma, men hans bror var sammen med FC Nordsjælland-spillerne på plads på Brøndby Stadion.

- Det var et tidspunkt, hvor det gjorde rigtig ondt. Det var stort. Jeg kunne mærke, drengene følte med mig, siger Simon Richter og bliver afbrudt af en grinende Jonathan.

- Med dig eller mig? Jeg vil altså også godt lige ind over her, siger han, inden Simon igen tager ordet.

- Ja, ja, du lå bare i køleboksen. Jeg mener, de følte med mig. Du lå bare og sov, siger han grinende og viser tydeligt, at ulykken nu er kommet så meget på afstand, at der er blevet plads til galgenhumor.

For tvillingernes bedste venner er det også en lettelse igen at kunne være sammen med de to festglade brødre, og faktisk var det så vigtigt for Dennis Engstrup, at han rykkede sit livs største begivenhed for at kunne få brødrene med:

- De er mine to bedste kammerater. Det her er nok en tur, hvor vi er kommet oven på igen. Jeg rykkede faktisk mit bryllup, der skulle have været afholdt to uger efter ulykken, så Jonas kunne være med. Tre måneder senere var han klar, fortæller Dennis Engstrup og bliver afbrudt af en grinende Jonathan Richter.

- Klar og klar, jeg var i kørestol! Men jeg var der, griner han.

Og nu er han også til VM. Og ude af kørestolen.

Din kommentar