KØB PLUS!

Respekt, Michael!

Michael Laudrups Swansea slår til mod de store hold. John Faxe Jensen er imponeret.

Onsdag aften føjede Michael Laudrup og Swansea endnu en overraskelse til de efterhånden mange andre, da Laudrups walisiske svaner gav Chelsea noget af en overhaling med 2-0-sejren i London. Og det er især mod de store klubber, at Laudrups mandskab excellerer og viser klassen.

Med Michael Laudrup i spidsen har Swansea udover de forsvarende Champions League-mestre fra Chelsea spillet op mod hold som Arsenal, Liverpool og Manchester United - og fået point. Det kalder på respekt fra Laudrups tidligere assistent, der oplever en mere moden Laudrup i Wales.

- Siden han var i Brøndby, er han blevet en meget bedre træner og en meget bedre leder med den erfaring, han har fået de forskellige steder. Man lærer af sine fejltrin og man lære, hvad der er godt. Men grundstenene kan jeg stadig se, er de samme, som da jeg arbejdede sammen med Michael, siger John Faxe Jensen, der var Laudrups assistenttræner i Brøndby og i Getafe.

John ’Faxe’ Jensen genkender Laudrups koncepter i Swansea, men ser også en klar forbedring.

- Det handler om, at man, når man møder de store hold, skal acceptere, at de store vil være mere i boldbesiddelse end ens eget hold. Det skal man acceptere, og placere og forsvare sig rigtigt. Man skal kigge på det defensive engang imellem, og det er ikke altid det, man forbinder med Michael Laudrup, men det synes jeg, var rigtig godt mod Chelsea, siger John ’Faxe’ Jensen og kalder sejren en en ’disciplineret forsvarssejr’.

Fodboldekspert Morten Bruun er lidt mere klar i mælet og peger på, at selv Laudrup kan være beskidt.

- Swansea spillede pisse defensivt mod Chelsea, og Michael Laudrup bliver evigt og altid hyldet for hans proces i fodbold, men han kan altså også godt spille beskidt. Og det er kun positivt. Højstemte danskere skal altid snakke om Michael Laudrup som om, at han ikke må være en kynisk træner, men det er han altså også, lyder det fra Morten Bruun.

Swansea vinder langt fra alle deres kampe, men en blanding mellem effektivitet og det, at storholdene undervurderer dem, giver pote.

- Når de skal forsvare sig (i kampene mod de store hold, red.), så er førsteprioriteten, at de skal i hvert fald ikke ud og have en ordentlig røvfuld. Og så har de været dygtige til at udnytte de chancer, de har fået foræret, og omsætte dem til mål. Går man ud og undervurderer dem, så taber man. For det er Swansea for godt et hold til, siger John Jensen.

LAUDRUPS TRIUMFER MOD STORE HOLD:

Getafe 07/08:

1-1 hjemme mod Atletico Madrid

2-0 hjemme mod FC Barcelona

3-2 hjemme mod Sevilla

0-0 ude mod FC Barcelona

1-0 ude mod Real Madrid

Mallorca 10/11:

2-2 hjemme mod Sevilla

0-0 hjemme mod Real Madrid

0-0 hjemme mod Villareal

1-1 ude mod FC Barcelona

2-1 ude mod Sevilla

2-1 ude mod Valencia

Swansea 12/13:

1-1 hjemme mod Manchester United

2-2 hjemme mod Arsenal

2-0 ude mod Arsenal

2-0 ude mod Chelsea

3-1 ude mod Liverpool

Læs også: