KØB PLUS!

Regnestykket: Her er sandsynligheden

UEFA havde oddsene imod sig under dagens Champions League-lodtrækning. Men forbundet gjorde det...

Bemærkelsesværdigt. Det er det mest forsigtige ord til at beskrive dagens begivenheder omkring lodtrækningen til Champions League.

Forud for den officielle lodtrækning, der fandt sted kort før middag dansk tid og blandt andet kastede et opgør mellem Real Madrid og Manchester United af sig, blev der onsdag afholdt prøvelodtrækning. Og nu kommer det sjove! Onsdagens generalprøve og dagens gældende lodtrækning fik nøjagtig samme udfald. Alle otte kampe gik igen.

Det har fået de sociale medier til at koge og spekulationerne til at rulle. For hvor sandsynligt er det egentlig, at præcis de samme otte opgør udtrækkes to gange i træk. Sporten.dk har undersøgt sagen og kan nu, i samarbejde med Professor Rolf Poulsen fra Københavns Universitet, give dig svaret. 

 - Jeg satte vores computer til at lave nogle millioner udtrækninger, og det sker ca. én gang ud af 6000 (1:6.000), at man får samme udfald. Altså samme kampprogram to gange i træk. Omsat til procent giver det en sandsynlighed på 0,016667 procent, så det er ret usandsynligt, siger Rolf Poulsen, der er professor ved Institut for Matematiske Fag, til sporten.dk.

Til sammenligning er chancen for at blive ramt af lynet 1:576.000, chancen for at slå et hole-in-one 1:5.000 og chancen for at få en supermodel som kæreste 1:88.000. Så kan I tænke lidt over den...

 
 

Læs også: