Redaktør: Tordnende usmageligt, FCM

BTs fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl er forarget over FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein, og den måde som direktøren har håndteret sexsagen, der involverer en mindreårig pige og fire af klubbens akademispillere.

Claus Steinlein burde have vejet sine ord bedre, inden han gik ud og forsvarede fire af klubbens unge afrikanske spillere i forbindelse med en sag om sex med en mindreårig pige fra lokalegnen.

Det mener BTs fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl, som kalder FCM-direktørens kommentar om, at klubbens unge afrikanere 'åbenbart er populære' tordnende usmagelig. Morten Crone mener, at udtalelsen er så forargelig, at man sætte spørgsmålstegn ved Steinleins dømmekraft.

- Fodboldens historie er fyldt med knudrede bortforklaringer og indholdsløse sætninger som svar på offentlighedens kritiske spørgsmål. Alligevel lykkedes det søndag FC Midtjyllands ordførende direktør, Claus Steinlein, at sætte ny standard for, hvor usmageligt man kan udtale sig i forsøget på at skåne sine egne spillere, da han forholdt sig til Ekstra Bladets historie om, at fire spillere fra klubbens akademi er blevet sigtet for at have haft sex med en mindreårig pige.

- Hans kække udmelding om, at FCMs afrikanske spillere »åbenbart er populære.« rammer fuldstændig forbi alvoren i en sag, der involverer en pige, som kan have været helt ned til 13 år gammel, da de seksuelle forhold til klubbens spillere stod på. Det er så tordnende usmageligt, at man nødvendigvis må sætte spørgsmålstegn ved både mandens dømmekraft samt FC Midtjylland og akademiets evne til at opfylde målet om at uddanne »hele mennesker,« der skal fungere som »rollemodeller for unge i hele regionen,« som det hed i en nyhed på klubbens egen hjemmeside så sent som i september.

- Selvom Claus Steinlein senere på dagen over for BT udtrykte sin ærgrelse sig over, at han fik formuleret sig, som han gjorde, kan man dårligt beskylde ham for at tage afstand til det egentlige indhold i udtalelsen. Tværtimod fik han forklaret, at pigen »kom forbi og syntes, at spillerne var rigtig spændende«, hvorved han blot fik understreget opfattelsen af, at det først og fremmest var den mindreårige piges interesse i spillerne, der var årsag til forholdene. Det er en højst usædvanlig vinkel at anskue en sag om sex med mindreårige fra.

Læs hele Morten Crone Sejersbøls blog her:

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08