KØB PLUS!

Redaktør: Tager Pers venner kampen op?

BTs fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl håber på, at Per Bjerregaards loyale venner er klar til at et opgør med den tidligere bestyrelsesformand og lave ejerstrukturen i Brøndby om.

Magten i Brøndby ligger hos Per Bjerregaards gamle venner i Brøndbyernes IF Fodbold Fond. Det er dem, der bestemmer om aktiestrukturen skal reformeres, så man fremover lukker op for, at udefrakommende kan købe sig ind i klubben og få reel indflydelse.

Men er de villige til et opgør med Bjerregaard og hans tanker om at bevare selvbestemmelsen indenfor klubbens egne rækker - og dermed åbne op med for en kapitaltilførsel på 150 mio. kr. fra en kreds af investorer med den tidligere direktør Frank Buch-Andersen i spidsen? Det håber BTs fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl.

Læs hele Crones kommentar her:

Da Per Bjerregaard i juli måned forlod Brøndbys professionelle bestyrelse, var det blandt andet under pres fra hans gamle venner i Brøndbyernes IF Fodbold Fond. Her to måneder senere kan de igen komme til at spille en afgørende rolle, for det er dem, der sidder med nøglen til Brøndbys fremtid.Som jeg skrev allerede i går, er der stemmer i den professionelle bestyrelse, der er positivt stemt for en opløsning af A-og B-aktiestrukturen, og i dag ved jeg, at de stemmer rent faktisk udgør et flertal.

Tilmed kan vi afsløre, at den tidligere Brøndby-direktør Frank Buch-Andersen er klar til at garantere en aktieemission på op til 150 mio. kr. - hvis blot aktiestrukturen ændres.

Det er her, Per Bjerregaards gamle venner i fonden igen kommer ind i billedet, for den slags bestemmer hverken Brøndbys bestyrelse eller Frank Buch-Andersen, men et flertal på generalforsamlingen.

Det flertal udgøres af den magtfulde fond, der sidder på de afgørende A-aktier, og som består af en lidt sær forsamling mænd, der gennem alle år - indtil i midten af juli - har deponeret deres stemmer hos Per Bjerregaard, fordi de på den ene eller anden måde har fået deres position i Brøndby gennem netop ham.

Se bare her: To af fondens syv medlemmer kommer fra Brøndbys amatørafdeling, som Per Bjerregaard er formand for. Et medlem kommer fra 100-mandsklubben, som Per Bjerregaard er medstifter af. Et kommer fra Brøndbys Veteraner, som man kun kan optages i, hvis man har været medlem af klubben i 25 år og i øvrigt bliver godkendt. Her er det svært ikke at forestille sig, at en vis loyalitet for medstifter Per Bjerregaard gør sig gældende. Endnu et medlem kommer fra Forældre BIF, hvor en af Per Bjerregaards bedste venner, Røde Jørgen, er formand. Og så har BIFs Venner, som Per Bjerregaard gennem alle år har haft et tæt forhold til samt Brøndby Support hver en stemme.

Det var altså disse tætte relationer, der i juli på opfordring fra Benny Winther og resten af den professionelle bestyrelse opfordrede Per Bjerregaard til at trække sig fra formandsposten.

Det er første gang, Fonden er gået mod Per Bjerregaard i en større sag. Nu kan de gøre det for anden gang inden for kort tid, hvis de i en dialog med den professionelle bestyrelse vælger at nedlægge A-og B-aktierne. Det er et kernepunkt for Per Bjerregaard, der som formand for amatørerne givetvis vil kæmpe hårdt for at bibeholde den nuværende struktur. Spørgsmålet er, om hans gamle venner tør tage kampen op med ham.

I tilfældet Frank Buch-Andersen er det under alle omstændigheder vanskeligt at argumentere med risikoen for en fjendtlig overtagelse, når han selv har været formand for BIFs Venner, og når hans far har været frivillig gennem 30 år.

Det håber jeg også, medlemmerne af Brøndbyernes IF Fodbold Fond synes. For Brøndbys fremtids skyld.

Læs også: