Alvaro Morata scorede sejrsmålet, der sendte Real Madrid til tops i kraft af sejren over Athletic Bilbao.

Real Madrid er alene i spidsen for den spanske liga. Det er en realitet, efter holdet søndag aften sejrede med 2-1 på hjemmebane over Athletic Bilbao.

Det holdt dog hårdt, inden favoritsejren var en kendsgerning. Seks minutter før tid sørgede Alvaro Morata for det forløsende sejrsmål. Han var blevet sendt på banen ti minutter forinden.

Med sejren nåede Real Madrid 21 point for ni kampe. Sevilla har 20 på andenpladsen foran Barcelona og Villarreal med hver 19. Derefter følger Atlético Madrid med 18.

Alvaro Morata, der tidligere i halvlegen blev skiftet ind ser ud til at få en rimelig godkendt fødselsdag, da han bringer Real Madrid foran med ti minutter tilbage.

Real Madrid skulle bare bruge seks minutter på at komme i front. En lang bold blev spillet frem i højre side, hvor Isco først mistede den, men siden opsnappede den fra en modstander og fandt Karim Benzema, der scorede.

Trods det svære udgangspunkt lod Athletic sig ikke slå ud. Efter knap en halv time lykkedes det at bringe balance til 1-1.

Efter et par tilfældigheder i hjemmeholdets felt endte bolden hos Sabin Merino, der konsekvent sendte bolden i nettet bag keeper Keylor Navas.

Steven N'Zonzi er ikke verdens laveste mand, men ikke desto mindre hurtig og i stand til at holde Atletico Madrid-forsvaret væk i denne situation, hvor han sikkert gør det til 1-0 mod gæsterne fra Madrid.

Efter pausen pressede Real hårdt for sejrsmålet, men publikum måtte vente længe.

Men til sidst dukkede Morata op og bugserede bolden i nettet til 2-1.