Kriseramte Randers FC tog et stort skridt ud af tristessen ved at slå allerede oprykkede Esbjerg i aftenens brag i 1. division.

Det er efter alt at dømme slut med krisemøder i Randers FC. Tidligt fredag aften vandt kronjyderne slaget mellem sidste sæsons Superliga-nedrykkere, da Esbjerg på hjemmebane blev tildelt et nederlag på 2-0.

Esbjerg kunne fejre oprykning til Superligaen i sidste weekend. Randers har nu sat kursen mod samme festivitas med tre vigtige point til kampen om den anden oprykningsplads.

En lidt skuffende 1. halvleg sluttede hektisk med store muligheder til udeholdets Oliver Feldballe og Martin Braithwaite fra Esbjerg, men til stor skuffelse for et talstærkt og feststemt publikum på Blue Water Arena, udeblev scoringerne.

Det gjorde de ikke efter pausen. Faktisk skulle der kun gå to minutter, inden bolden lå i rusen i fiskerbyen. Randers FCs Lasse Rise scorede sit sjette sæsonmål med et fladt skud fra distancen.

En halv time senere fordoblede en anden kantspiller, Jonas Kamper, randrusianernes føring, da han spadserede igennem et forbløffende passivt Esbjerg-forsvar og sparkede kuglen køligt forbi Lukas Hradecky.

Esbjerg fik reduceret kort tid efter, men Jesper Langes scoring blev underkendt for offside. Derfor tabte vestjyderne sæsonens første hjemmekamp. I stillingen har det dog ikke den store betydning. Her fører Jess Thorups mandskab fortsat.

For Randers FC har de tre point derimod stor vigtighed. Kronjyderne øger forspringet til Vejle Boldklub Kolding på tredjepladsen til seks point, inden fusionsklubbens kamp mod FC Vestsjælland senere på weekenden.