KØB PLUS!

Rådgiver: Derfor er Eriksen flyvende

Skånekost i starten af sæsonen kommer Christian Eriksen til gode nu, mener Eriksens rådgiver.

Scoringer i både Æresdivisionen og i Champions League. Gode præstationer på landsholdet og ros fra alle sider. Christian Eriksens sæsonstart har været god, og nu er han også nomineret til Golden Boy-prisen, der er prisen for Årets U/21-Spiller i Europa.

Se Eriksens 38 konkurrenter til Golden Boy-prisen HER.

Ifølge Christian Eriksens agent og rådgiver Martin Schoots er der en logisk forklaring på, at Eriksen er kommet så godt fra land i efteråret.

- Sæsonstarten har været forskellig fra de andre sæsoner, siger Schoots til sporten.dk og uddyber:

- En så rolig start, som han har haft i denne sæson, har han aldrig haft tidligere. For det første fik han jo fem ugers ferie, og da han så kom tilbage fra ferie, fik vi en snak med Frank de Boer, som derefter gav Christian en langsom opstart. Han blev eksempelvis sparet i den første ligakamp, hvilket er meget usædvanligt siger Schoots.

- Det har virkelig haft sin indvirkning. For det første har vi hørt fra lægestaben i Ajax, at det har hjulpet Christian fysisk, han krop har det simpelthen meget bedre end den har haft tidligere. Og lægerne har fastslået, at det vil komme ham til gode resten af sæsonen, for de har sagt, at hvis man har en rolig sommer og bygger langsomt op, så vil formen holde resten af sæsonen, siger han.

- Og alt dette er noget, som kan ses nu. Christian gør det virkelig godt lige i øjeblikket, han hviler meget i sig selv nu, og han er også blevet bedre til at tale med træneren om, hvordan han har det, siger Schoots.

Mens Ajax og Frank de Boer gør alt for at skåne Eriksen, skal man ikke forvente det samme fra Morten Olsen og det danske landshold. Schoots foreslog ellers efter den for Eriksen svingende EM-slutrunde, at også DBU burde spare Eriksen i testkampe, men problemet er, at der er så få testkampe.

- I øjeblikket er det jo kun kvalifikationskampe, som er meget vigtige. Hvis han skulle spares, skulle det naturligvis være testkampe, men det er jo noget Olsen skal tage stilling til. Det er tydeligt, at Olsen gør meget for at beskytte Eriksen, og jeg er sikker på, at han vil gøre alt for at beskytte ham også i slutningen af sæsonen.

Læs også: