*


KØB PLUS!

Psykolog raser over Shakhtar: Går til UEFA

Manden bag Sportens Ridderkors vil kræver omkamp eller sejr til FCN.

I kølvandet på Luiz Adrianos kontroversielle scoring tirsdag aften bør UEFA arrangere en omkamp mellem FC Nordsjælland og Shakhtar Donetsk eller endda tildele nordsjællænderne sejren og de tre point. Det mener psykolog Arno Norske, der på vegne af Danish Society of Sport Psychology vil gå til UEFA med sit krav - og fortsætte til den internationale sportsdomstol CAS, hvis ikke det europæiske fodboldforbund vil lytte.

- Jeg kan love dig for, at jeg går til UEFA, og hvis ikke de lytter, vil jeg gå til CAS. UEFA går i spidsen for kampagner for fair play, de laver skilte og hænger bannere op, og børnene skal lære, hvad fair play er. Hvis ikke, de så kan se, at dette er unfair, så har de jo jord i hovedet, og så burde de allesammen stille deres kandidaturer til rådighed, tordner Arno Norske, der i Danmark administrerer prisen, der så flot er blevet kaldt Sportens Ridderkors.

Den går til idrætsudøvere og kommentatorer, der har udmærket sig gennem sport på en god og fair måde, og er gennem tiden tilfaldet blandt andre Allan Simonsen, Paul Elvstrøm og Gunner 'Nu' Hansen, men den ville næppe nogensinde tilfalde Luiz Adriano.

- Det er simpelthen så unfair og går imod alt, hvad vi står for, og alt hvad UEFA vil stå for omkring fair play. Hvis UEFA er så snotdumme, at de ikke vil arrangere en omkamp eller give Nordsjælland sejren, så går jeg videre til CAS, siger Arno Norske.

Læs også: